Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Avengers Age of Ultron Recension GGG+ (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Avengers 2 2

Produktionsår 2015
Betyg GGG+
Namn Avengers: Age of Ultron
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Robert Downey Jr, Scarlett Johansson och Chris Evans
Regissör Joss Whedon
Längd 2h 10min

Medlemmarna i The Avengers återförenas än en gång för att slå ut resterna av den utomjordiska ras som de konfronterade för ett par år sedan. Mitt i allt detta dyker ett nytt hot upp och de ställs nu mot en fiende som riskerar att splittra gruppen…
En film som växer för varje gång som jag ser den! (uppe i 4 ggr nu :))

Jag har sett fram emot den här återföreningen med de olika hjältarna väldigt länge nu och det är ingen hemlighet att jag överlag gillar superhjältetidningar/filmer.
Den första Avengersfilmen var bra och om jag jämför filmerna där vi får möta hjältarna enskilt som kom efter den första Avengers så tycker jag de känts lite som en uppbyggnad till nästa Avengersfilm (i det här fallet Avengers: Age of Ultron). Med detta sagt vill jag dock poängtera att ”uppbyggnadsfilmerna” varit riktigt bra, underhållande och väl uttänkta byggstenar som lagt grunden till Avengers: Age of Ultron.

Det är samma regissör som till den första Avengersfilmen: Joss Whedon och detta känns riktigt bra.
Dels för att detta sammansvetsar de båda filmerna på ett sätt som jag med största sannolikhet inte skulle ha känt av om det hade varit två olika regissörer. Men också för att Joss W fått utveckla karaktärerna precis som han önskat från den första filmen och även detta gör att de båda filmerna känns än mer sammanfogade.
Detta för mig till punkten som jag tyckte var en av filmens starka sidor vilket var just utvecklingen mellan de olika karaktärernas relationer sinsemellan.
Att det utkristalliserades olika grupper och faktioner som lämnar diverse öppningar inför framtida filmer kryddade filmen ytterligare.

Sen så gillade jag även de korta humoristiska inslagen då dessa verkligen visade att de inblandade i filmen inte tog varken sig själva eller filmen på så blodigt allvar. Detta gjorde att jag som åskådare slappnade av, istället för att sitta och bli irriterad med skämskudde för att filmen bara kändes alldeles för pretentiös.

Det som jag tyckte låg filmen i fatet litegrann var att plot:en kändes lite för flyktig, komplicerad och inte helt vattentät…
Jag gillade iden (som iofs känns igen fr många andra bra filmer :)), men det var ett par logiska luckor som bara kändes för ogenomtänkta och som att de lätt skulle kunnat undvika dem.

The Avengers: Age of Ultron får att starkt, starkt godkänt då det var en fartfylld och välspelad film med riktgt hjältefaktor 🙂

Vilken Avengersfilm tycker ni bäst om?
Avengers 2 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *