Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Fast and Furious 7 Recension GGG (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Fast 7 2

Produktionsår 2015
Betyg GGG
Namn Fast & Furious 7
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Vin Diesel, Paul Walker och Michelle Rodriguez
Regissör James Wan
Längd 2h 5min

Dominic Toretto och hans gäng ställs inför deras tuffaste motståndare hittills…
Dominic och Brian tvingas återigen att samla ihop gruppen för att besegra en fiende som är ute efter personlig revansch…

”Rörande” och ”välgjord” är två ord som jag inte trodde att jag skulle använda i samband med en recension av ”F & F 7”

När jag blickar tillbaks på de gamla Fast & Furious-filmerna så känns de 3 senaste verken som ett litet hopkok av filmerna ”Gone in 60 Seconds” och ”Oceans eleven/Twelve/Thirteen”.

Snabba bilar, snygga tjejer och en plot där en grupp sammansvetsade individer ska genomföra en kupp under omöjliga förutsättningar tycker jag summerar Fast & Furious 4, 5, 6, och 7 ganska väl.
Även om historierna är bättre i Oceans-filmerna så påminner de onekligen en del om varandra.

Jag måste faktiskt erkänna att sättet som karaktärerna återvänt respektive ”försvunnit” på allteftersom att de sju filmerna släppts har faktiskt känts väldigt organisk och de har verkligen lyckats med att få till den här ”familjekänslan” i gruppen.
Det känns inte alls lika krystat som i till exempel Expendables-trilogin.

Har ni sett någon av de senare Fast & Furious-filmerna så förstår ni vad jag menar när jag beskriver den sjunde filmen som ”Samma sak, fast mycket, mycket mer av allt”
Actionsekvenserna var än mer extrema än i de föregående filmerna och att detta skulle bli en oreallistisk, men förhoppningsvis underhållande resa insåg jag efter de första fem minuterna.
Men det som påverkade mig mest var tributen till Paul Walker som avled innan filmen var färdigproducerad.

Efter hans tragiska bortgång så lades filmen på is och när den togs upp igen beslöt sig filmmakarna för att använda sig av Paul Walkers bröder, CGI och gammalt filmmaterial för färdigställa de 15 procenten som återstod av Paul Walkers scener.
Även om det ibland blev ganska tydligt vart/när de använt sig av ovannämnda medlen så gjorde det ingenting.
Paul Walker gick ju bort i en bilolycka tillsammans med sin vän när de var på väg hem från en välgörenhetsgala. Och då detta rimmar ganska väl med de risker som hans karaktär Brian O’Connor utsätter sig för så upplevde jag det som att det ibland blev lite obehagligt och ledsamt att titta på filmen och se hur hans karaktär slets mellan det farliga livet kontra familjelivet.

Trots att den här filmen var ett överdrivet spektakel med överdrivna specialeffekter/actionscener och en kvinnosyn som inte var ok, så blev jag ändå berörd av deras värdiga avskedshälsning till Paul Walker och hans karaktär Brian O’Connor.

Fast 7 3

7 svar

 1. Har inte riktigt ”vågat” se den här filmen än. Gillar de tidigare filmerna och var rädd för att se hur det skulle bli utan Paul Walker. Men ska nog snart se filmen – tack vare din recension. Känns dock tragiskt det hela med hans bortgång.

  1. Hej!
   Vad kul att du ska ge dig på ”Fast 7”
   Du får gärna höra av dig å berätta vad du tyckte om den 🙂

   Ja väldigt tragiskt med Paul Walkers bortgång.
   Men jag tyckte ändå att de hedrade honom på ett fint sätt i filmen.

   🙂

  1. Absolut, jag förstår din poäng helt.
   Dock så blev jag faktiskt ganska rörd av sättet som de hedrade Paul Walker i denna hans sista film.

   Vad tyckte du om Fast 7?

  1. Vad kul att den kändes ok 🙂
   Ja jag förstår vad du menar, jag tycker ändå att han passar bra i den här typen av film.
   Plus att han har ju faktiskt visat att han är en duktig skådespelare i t.ex ”Saving Private Ryan” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *