Pitch Perfect 1 recension GGG

Pitch Perfect 2

Produktionsår 2012
Betyg GGG
Namn Pitch Perfect
Genre Komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Anna Kendrick, Skylar Astin och Rebel Wilson
Regissör Jason Moore
Längd 1h 40min

Beca har gått ut high school och har en dröm om att arbeta med musikproduktion. Hennes pappa har dock satt ett ultimatum om att hon måste ge sina universitetsstudier en chans och stanna i minst en termin.
I början har Beca svårt att hitta någon tillhörighet med människorna på universitetet.  För att göra sin pappa till lags beslutar hon sig dock för att gå med i en förening. Hon får ett erbjudande om att börja i acapellagruppen ”Bellas”… Enligt Beca så är dock coolhetsfaktorn ungefär =noll p.g.a två anledningar: 1- de sjunger låtar som är typ 40 år gamla och 2- de sjunger Acapella…
En mysig film med vissa komiska inslag.

Det är ju kutym att ha sett den första filmen i en serie innan en går och tittar på den andra filmen, så det var bara att springa och köpa Pitch Perfect 1 då jag blev lite sugen på att se tvåan som nu är bioaktuell.

Jag skulle vilja jämföra den här filmen med serien ”Glee”, med skillnaden att ”Glee” faktiskt är lite bättre på alla sätt och vis.
Med det sagt så menar jag inte att Pitch Perfect var en dålig film.
Den hade vissa komiska poänger och följde inte riktigt i alla de traditionella high-school-feel-good-film-fotspåren. En del av de musikaliska arr:en var helt ok, dock var det väldigt tydligt att allt sjöngs och spelades playback.

Det som drog ner filmen en aning var de ganska stereotypa karaktärerna som vi har sett i så många filmer tidigare. Den snygge nytänkande huvudrollen som ifrågasätter gamla rutiner, den komiske karaktären och karaktären som ingen ska tycka om osv, osv…:)

Jag blev ändå på gott humör av den här filmen och skrattade iaf mer än 5 ggr, vilket leder till ett godkänt 🙂 Tre G:n.
Vilken film är den bästa musikfilm som ni har sett?XXX PITCH-PERFECT-MOV-766.JPG A ENT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *