Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Insurgent Recension GG (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Insurgent 2

Produktionsår 2015
Betyg GG
Namn Insurgent
Genre Action/Fantasy
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Shailene Woodley, The James och Kate Winslet
Regissör Robert Schwentke
Längd 1h 50min

Kampen fortsätter och Beatrice Prior och hennes vänner fortsätter kampen mot makthavarna som hotar deras samhälle…
Mina förväntningar var ganska höga och tyvärr så möttes de inte riktigt.

Jag gillade den första filmen i Divergent-serien och i och med detta så var jag ganska förväntansfull inför den här uppföljaren/fortsättningen.
Inte bara för att jag gillade historien och upplägget, utan även för att jag gillade ensemblen i den första filmen.
Alla skådespelerskor/skådespelare är riktigt duktiga och de har alla varit med i andra filmer som jag sett och verkligen gillar.

Förutom de ”gamla rävarna” så har vi Shaileene Woodley (för eller senare exploderar jag), Miles Teller (Whiplash) och Ensel Elgort (förr eller senare exploderar jag) och det kändes verkligen som att ett lite yngre garde fick ta över de tunga rollerna i Divergent.

Nu i Insurgent så var det samma huvudrollsinnehavare/haverskor plus några andra välkomna tillskott som t.ex Naomi Watts och detta höjde förväntningarna ytterligare.
Tyvärr så blev dock filmen lite av en besvikelse.

Anledningen till att Insurgent inte riktigt fungerade för mig var för att filmens upplägg kändes lite för linjärt och monotont.
I Divergent så var det ett par olika parallella historier som gav filmen lite mer bredd och det kändes helt enkelt som att de höll fler bollar i luften, vilket gjorde att Divergent faktiskt kändes ganska intressant och underhållande (även om jag fortfarande tycker att grunden i hela konceptet är lite konstig… läs min recension av Divergent här).

Här i Insurgent kändes det helt enkelt som historien förde en grupp människor från punkt A till punkt B för att vid punkt B få reda på vart de skulle sen (punkt C).
Men innan de kunde bege sig dit så var de tvungna att återvända till punkt A för att hämta något de glömt och när de hämtat detta kunde de slutligen bege sig till sista punkt C…

Detta kanske ser rörigt ut nu, men tro mig: det var inte rörigt alls, utan det blev lite segt och inte så intressant då karaktärsutvecklingen uteblev helt, och det enda filmen gick ut på var att bekämpa de korrupta makthavarna.

Filmen få under godkänt för att oavsett hur duktiga alla skådisar var/är, så kändes filmen lite för enkel och inte fullt så genomtänkt som jag hoppats på.
Vilken film tycker ni bäst om?
Divergent och Insurgent?

Insurgent 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *