Ant-Man Recension GGG+ (inkl video)

Ant-man 2

Produktionsår 2015
Betyg GGG+
Namn Ant-Man
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Paul Rudd, Evangeline Lilly och Michael Douglas.
Regissör Peyton Reed
Längd 1h 50min

Scott Lang har just avtjänat sitt fängelsestraff och längtar nu efter att få börja spendera tid med sin dotter. Att få ett vanligt jobb visar sig dock vara svårare än vad Scott räknat med.
Plötsligt blir han kontaktad av en Dr. Hank Pym som kommer med ett väldigt kufiskt erbjudande… Dr Hank Pym har tidigare jobbat för S:H.I.E.L.D tillsammans med bl.a Howard Stark och Dr Hank behöver nu någon med Scotts kunskap…
Hahaha! Marvel Har bevisat att storleken inte har någon betydelse! Men filmen bleknar en aning i jämförelse med mängden av riktigt bra superhjältefilmer…

Regissören Peyton Reed har tidigare regisserat filmer som ”The Break-Up” och ”Yes Man” och även om dessa filmer inte är de bästa i stan, så tycker jag att Reed är duktig på att blanda komik med mer seriösa scener.
Detta, plus att jag älskar Marvel och dess karaktärer, gjorde att jag var väldigt förväntansfull när jag satte mig i salongen för att se ”Ant-Man”.

Det kan kännas som att Marvel nu börjat gräva riktigt djupt ned i lådan efter hjältar de kan göra film av, men Ant-Man är en karaktär som faktiskt förekommit i tidningar sedan tidigt 60-tal. Både som ”stand-alone” och tillsammans med andra karaktärer.
Redan i filmens första 15 minuter märktes det att de verkligen lagt ner mycket tid och omtanke på produktionen. Effekterna var väldigt bra och filmen kändes ”dyr” och påkostad. Håll t.ex. utkik efter entrén av en mycket känd skådis som man har lyckats mycket bra med att föryngra!
Effekterna senare in i filmen förde mig tillbaks till mitten av 80-talet och till filmen ”The Fly”, vilket jag gillade skarpt!

Paul Rudd var grym som Scott Lang. Karaktären hade substans och bakgrund och Paul Rudd gjorde honom intressant och rolig (även om han för mig alltid kommer vara Pheobes pojkvän Mike i ”Vänner”).

En annan sak som jag gillade med Ant-Man var att detta handlar om en kille utan direkta superkrafter. Han använder sin hjärna och sin utrustning, ungefär som Tony Stark.

Nackdelen med filmen är att den påminner en väldans massa om just ”Iron Man”/Tony Stark, vilket gör att jämförelsen med de filmerna är oundviklig. Detta gör i sin tur att ”Ant-Man” hamnar på en välförtjänt men tydlig andraplats.

Jag gillade ”Ant-Man” tack vare karaktärerna, skådespeleriet och för att filmen kändes både lättsam, seriös och pinsam på precis rätt ställen.
Det jag inte gillade med ”Ant-Man” var som sagt den liknar en del andra Marvel-filmer och inte blir fullt så unik som jag egentligen tycker att filmen förtjänar att vara.

Betyget blir ett stakt, starkt Godkänt…
Vilken är er favoritkaraktär i Marveluniversumet?

Marvel's Ant-Man..Scott Lang/Ant-Man (Paul Rudd)..Photo Credit: Zade Rosenthal..? Marvel 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *