Fantastic Four Recension GG- (inkl video)

Fantastic 4 2

Produktionsår 2015
Betyg GG-
Namn Fantastic Four
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Kate Mara, Miles Teller och Michael B. Jordan
Regissör Josh Trank
Längd 1h 40min

Syskonen Johnny och Sue Storm är två unga forskare som tillsammans med karaktärerna Victor Won Doom, Reed Richards och hans bäste vän Ben Grimm, ska försöka bygga en portal till andra dimensioner.
Slutresultatet blir inte som någon av dem någonsin kunnat föreställa sig…
Det där med ”Fantastic” vet jag inte riktigt…

Precis innan jag såg den här filmen fick jag reda på att regissören Josh Trank offentligt tagit avstånd från filmen genom att skriva ett inlägg på twitter där han klargjorde att filmen inte blev som han tänkt sig, och att han inte fått göra som han velat med produktionen…
Efter detta kollade jag in ett antal andra intervjuer ang filmen och det visade sig att de även av olika anledningar hade gått in i studion igen efter att filmen slutförts, för att filma nya scener och komplettera det material som redan fanns… lite märkligt. Hade man ”glömt” vissa scener? Eller var det för att göra om scener som regissören och produktionsbolaget hade delade meningar om? Det vet man inte… Sedan gick jag i alla fall för att själv se ”Fantastic Four”.
Det kändes verkligen som att detta var två olika filmer som hade satts ihop till en film. Antingen för att produktionsbolaget inte trodde att en av ideerna skulle räcka för att bära filmen, eller helt enkelt för att regissören hade en vision och produktionsbolaget en annan.

Förutom att det kändes som två separata filmer så verkade det även som att producenterna och manusförfattarna siktat på att skapa en ny franchise i form av ett ”Fantastic Four universe”. Detta märktes bl.a. genom att ”Fantastic Four var upplagd på ett sätt där det verkligen kändes som att skaparna av den här filmen verkligen utgått ifrån att det kommer göras fler filmer.
Detta gjorde att flödet i den här filmen stoppades upp en aning.
Alla skådisar (skådespelerskor och skådespelare) har jag sett i andra filmer och jag tycker att de alla är riktigt duktiga. Jag är t.ex. sedan tidigare ett stort fan av både Miles Teller och Michael B. Jordan. Trots detta kändes det tyvärr som att kemin mellan karaktärerna uteblev. Samtliga skådespelare/skådespelerskor kändes aningen oengagerade och lite som att de bara ville gå hem, kanske pga den röriga produktionen?

Även om filmen kanske inte var kanon så måste jag ändå säga att jag gillade själva visionen. Jag tyckte till exempel att det var bra att den här filmen hade en lite annan ton jämfört med de övriga ”Fantastiska fyran-filmerna” som kom i början/mitten av 2000-talet. Sen tycker jag även att iden med andra dimensioner fungerade, och jag hade önskat att man lagt fokus på detta hela filmen igenom.

Men summa summarum får filmen 2 svaga G:n. Synd. Den hade, med dess skådisar, regissör och vision, kunnat bli så bra!

Vem är bäst som Johnny/Sue Storm?
Chris Evans/Jessica Alba vs. Michael B. Jordan/Kate Mara??

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *