Mission Impossible 5: Rogue Nation Recension GGG (inkl video)

MI5 2

Produktionsår 2015
Betyg GGG
Namn Mission Impossible 5 Rogue Nation
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Tom Cruise, Rebecca Ferguson och Simon Pegg
Regissör Cristopher McQuarrie
Längd 2h 5min

Ethan hunt och hans kollegor möter en av deras tuffaste motståndare hittills.
Detta är för att det inte bara är en person de har emot sig, utan ett helt syndikat…
Inte den bästa i serien, men än dock underhållande.

Om jag inte minns helt fel så är detta den 5:e filmen där Tom Cruise spelar Ethan Hunt och att det var regissören Brian De palma som satte igång hela filmfranchisen där han valde att skapa en riktigt thriller i klassisk katt-och-råtta-stil.
Därefter så har regissörerna avlöst varandra vid varje film vilket har lett till att varje film verkligen har sitt särskilda avtryck .

Det som filmerna har gemensamt (förutom ett par skådespelare/skådespslerskor) är att vi i varje film får se Tom Cruise göra allt mer galna stunts.
M.I:2 inleddes ju till exempel med den imonerande bergsklättrarscenen som Tom utförde på plats med endast skyddsnät, i M.I:3 hoppade han slänggunga mellan två utav de högsta husen i Kina, och i M.I:4 klättrade han ju runt på det absolut (då iaf) högsta huset i världen.

Även den här filmen inleds med ett helt galet stunt som verkligen får adrenalinet att pumpa, och efter lite läsning och kollande på intervjuer fick jag det bekräftat att det faktiskt är Tom Cruise som utför detta. I reportaget berättar han att de tog om tagningen 8 (!) ggr och detta kan ni ha i åtanke när ni ser filmen.

Historien är ganska enkel och Mission Impossible 5 kändes ganska tidigt som att det skulle bli en visuellt sett snygg, men ganska enkel actionfilm :).
Detta gjorde att jag fann den här filmen underhållande men inte så mycket mer än så. Upplägget i de här filmerna känns egentligen mer och mer som filmerna i James Bondfilmserien där vi får se ett fristående avsnitt i varje film och där det inte är handlingen eller djupet i filmerna som är det återkommande, utan den gemensamma nämnaren är filmernas huvudkaraktärer Ethan Hunt/James Bond.

Med det sagt så tycker jag att Bond/Hunt-filmerna är spännande och underhållande och om en gillar den här typen av actionfilmer så finns det ingenting som passar bättre en regnig Söndag.
Även om Mission Impossible 5: Rogue Nation inte heller var den djupaste filmen i stan, så får den 3st G:n och det var inte den sämsta i filmserien för mig 🙂

Vilken av de fem filmerna är er favorit?

MI5 3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *