Maze Runner: The Scorch Trials Recension GGG+ (inkl video)

Maze Runner 2 2

Produktionsår 2015
Betyg GGG+
Namn Maze Runner: The Scorch Trials
Genre  Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Dylan O´Brien, Kee Hong Lee och Kaya Scodelario
Regissör Wes Ball
Längd 2h 15min

Thomas och hans vänner ställs inför nya utmaningar där inget är som verkar vara…
Helt klart bättre än första filmen….:)

Anledningen till att synopsisen blev så kort var helt enkelt för att jag inte ville förstöra den första filmen för de som inte har sett den.
Som en fristående film (utan att ta den första filmen med i beräkningen) så kändes den här filmen lite mer vuxen än föregångaren. Mycket för att den var mycket mörkare i tonen vilket gjorde The Maze Runner: Scorch Trials till en film för yngre vuxna hellre än äldre barn.
Sen självklart så märktes det dock att detta bygger på en bok som är avsedd för ungdomar, men trots detta så gillade jag den lite mer seriösa ådran i den här filmen om jag jämför med den första filmen.

Om jag sen ska jämföra och sätta Maze Runner: Scorch Trials i relation till den första filmen så kändes hela grejen faktiskt lite konstigt och inte alls lika bra som vid scenariot ovan.
Anledningen var att det inte kändes som att den här uppföljaren förde helhetshistorien vidare på ett bra vis. Jag upplevde det egentligen som att de båda delarna inte passade ihop så vidare bra.
Jag har inte läst böckerna, så jag kan inte avgöra om det är skrivet på något annat vis, men som film och uppföljare som skulle ta historien till ”nästa nivå” så fungerade det inte riktigt.

Helhetsintrycket var ändå helt klart överraskande positivt om jag jämför med när jag såg den första filmen och därför får Maze Runner: Scorch Trials ett godkänt till skillnad från den första filmen som fick ett distinkt under godkänt-gränsen.
Hur känner ni? Vilken film är den bättre av de två i serien ”The Maze Runner”?

Läs/se min recension av ”Maze Runner” (här)

Maze Runner 2 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *