Inside Out Recension GGGG+ (inkl video)

Produktionsår 2015
Betyg GGGG+
Namn Inside Out
Genre Animerat/Familjefilm
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Amy Poehler, Phyllis Smith och Kaitlyn Dias.
Regissör Pete Docter och Ronnie Del Carmen
Längd 1h 30min

Glädje, Vemod, Avsky, Ilska och Rädsla är de fem känslorna som styr uppe i Rileys Huvud.
Riley är en ung tjej som älskar sitt liv och gör allt för att förbereda sig inför familjens flytt till San Francisco.
Efter en rad plötsliga händelser så är det endast Rädsla, Avsky och Ilska kvar uppe i huvudkontoret och Vemod och Glädje gör allt för att ta sig tillbaka dit…
En utav de bästa filmerna i år!!!!!!

Trailern till inside Out har gått ganska flitigt på bio under en lång tid och nu var det äntligen dags att gå och se filmen.
Generellt sett så gillar jag verkligen Disney och Pixar för att de verkligen producerar filmer som kan avnjutas av både vuxna och barn utan att någon av åldersgrupperna blir lidande.
Den filmen som, för mig lyckas helt perfekt med att tillfredsställa vuxna och barn är ”UP” som jag verkligen tycker gestaltar alla de olika delarna och skedena i ett liv på ett helt perfekt vis.

Bara kortfilmen ”Lava” som visades innan filmen höjde verkligen mina förväntningar ännu mer och trots detta så gillade jag verkligen Inside Out.
Samtidigt som att de fem känslorna (Glädje, Vemod, Ilska, Avsky och Rädsla) är riktigt roliga och genomtänkta karaktärer så har deras handlingar uppe i ”Huvudkontoret” översatts på ett helt lysande vis när det speglar Rileys handlingar.
Allting känns enormt genomtänkt och det känns verkligen som att de lagt ner mycket tankeverksamhet på att på ett både smart och roligt sätt få oss (stora som små) att förstå hur en hjärna fungerar.
Jag vill inte skriva så mycket mer om själva filmen, men jag tyckte att Inside Out var nästintill perfekt.

Det som fick filmen att halka ner från 5+ var för mig att de komiska inslagen var för anknutna till huvudpersonerna och handlingen.
Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men om jag återigen återknyter till ”UP” så är de komiska inslagen i den filmen mer åtskillda från handlingen vilket gör att det blir lättare att skratta med/åt de komiska inslagen utan att få dåligt samvete (jag tänker självklart på hundarna :)).

Men annars tycker jag att inside Out var en toppenfilm!
Vilken är er favoritfilm från Pixar?

Inside out 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *