Sicario Recension GGGG+ (inkl video)

Sicario 3

Produktionsår 2015
Betyg GGGG+
Namn Sicario
Genre Thriller
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Emily Blunt, Benicia Del Toro och Josh Brolin
Regissör Denis Villeneuve
Längd 2h

Kate Mazer är en FBI agent som jobbar längs gränsen mellan Mexico och USA.
Hennes arbetsuppgift är att göra razzior mot hus längs gränslandet som misstänks vara distributionshus där knarligorna sprider sitt knark och växlar pengar.
En dag blir Kate erbjuden att gå med i en specialstyrka som ska agera på en helt annan nivå där hon verkligen ska få chansen att göra skillnad.
Det nya uppdtraget är lockande, men mycket, mycket farligare än hon någonsin kunnat tänka sig…
Tack!!! En gammaldags actionthriller!!!
 

Nawals hemlighet och Prisoners är två filmer som jag verkligen gillar och båda två är regisserade av regissören Denis Villeneuve som nu är tillbaks med filmen Sicario. 

Det som jag tyckte kännetecknade Sicario var ett par olika saker:
För det första så gillade jag verkligen fotot i filmen, sättet som kameraåkningarna berättade sina enskilda historier på var helt fenomenalt och de öppnade verkligen upp scenen som utspelade sig.
Sen så gillade jag även actionscenerna i filmen, de byggdes upp sakta men säkert och de var inte bara ”maffiga” med mycket explosioner, utan även spännande och råa på ett ganska krasst vis.
Till viss del så påminde dessa scener om filmen Heat som kom 1995, där de två huvudkaraktäerena gör upp i samband med ett bankrån i centrala stan.
Att vi sen får följa huvudkaraktären genom filmen på ett sånt sätt där vi endast vet det denne vet är ett annat genialiskt drag, när hon inte vet vad som händer så vet inte vi det och när hon känner sig riktigt lurad gör vi det med osv.

 Det som ligger filmen lite i fatet är att det inte är fullt så mycket karaktärsutveckling som jag kanske skulle önskat.
Utan Sicario berättas genom att stötvis skildra enskilda militära operationer mot knarkkartellerna och det är detta som för filmen framåt.
Personligen så tyckte jag inte att detta var något jätteproblem då jag gillade berättarsättet och de långsamma uppbyggnaderna inför actionsekvenserna, men lite mer ”var-kommer-jag-ifrån-info” om karaktärerna tycker jag hade kryddat historien lite extra vilket i sin tur hade gjort den helt perfekt.

Vad tyckte ni om Sicario?
Står den sig mot till exempel Savages eller andra filmer i samma genre?Sicario 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *