The Martian recension GGGG (inkl video)

The Martian 2

Produktionsår 2015
Betyg GGGG
Namn The Martian
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Matt Damon, Jessica Chastain och Jeff Daniels
Regissör Ridley Scott
Längd 2h 15min

Mark Watney gör allt han kan för att överleva helt ensam på planeten Mars.
Samtidigt som hans besättning startat den 9 månader långa resan hemåt, så kämpas det intensivt där hemma på jorden för att ta reda på vad som har hänt rymdexpeditionen och dess besättning…
Ja! Ridley Scott är tillbaka!

Jag ska vara helt ärlig och säga att jag tyvärr inte gillat Ridley Scotts senaste filmer, jag tänker då framförallt på ”Exodus: Gods and Kings” och ”The Counselor”.
På grund av detta så var jag lite skeptisk när jag satte mig för att se ”The Martian” men jag måste säga att jag verkligen blev positivt överraskad 🙂
Innan jag fortsätter så vill jag även nämna att jag inte läst boken som filmen bygger på, så jag baserar denna recension på filmen och inget annat.

Egentligen så skulle jag nog vilja påstå att ”The Martian” startade som ”Apollo 13” med en expedition där något gick fruktansvärt fel. Sedan så övergick den i sista akten till ”Gravity” och däremellan så tycker jag att huvudgreppet i ”The Martian” påminde om ”Cast Away” (med den lilla skillnaden att istället för att huvudkaraktären befinner sig på en öde ö, så befinner denne sig istället på en öde planet).

Hopkoket av de tre ovannämnda filmerna tyckte jag blev en ganska lyckad kombination och jag gillade även att de, då och då försökt befästa filmen ytterligare genom att Mark Watney använde sig av verklig fakta (inom kemi och fysik) för att överleva.
Alla insatser från skådespelare och skådespelerskor var bra och personligen så tyckte jag att Matt Damons lite ”lättsamma” och ”komiska” inslag fungerade bra.

Kombinationen Apollo 13/Cast Away/Gravity fungerade bra för mig och jag tycker att detta var en spännande ”överlevnadsfilm” med bra skådespeleri och snygga effekter.
Så det gläder mig att kunna ge en av Ridley Scotts senaste filmer ett så högt betyg som fyra stycken G:n

Klicka (här) om ni vill läsa/se min recension av ”The Counselor”
Klicka (här) om ni vill läsa/se min recension av ”Exodus: Gods and Kings”

The Martian 3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *