Spectre Recension GGG+ (inkl video)

Spectre 2

Produktionsår 2015
Betyg GGG+
Namn Spectre
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Daniel Craig m.fl
Regissör Sam Mendes
Längd 2h 30min

James Bond får ett meddelande från det förflutna som han följer upp.
Detta leder in honom på ett utav de farligaste uppdragen hittils…
En film i sann Bond-anda, på både gott och ont…

Om jag ska börja med att rangordna Daniel Craigs Bondfilmer så skulle jag nog säga att Casino Royal kommer på plats nummer 1, på plats nummer två kommer Skyfall och på tredje plats Quantum of Solace. Jag skulle även vilja påstå att Spectre passar in någonstans i mitten antingen före eller efter Skyfall.

Jag har egentligen alltid gillat Bond som karaktär och filmföljetång då det är något med hela ”då ska vi se vad för äventyr Bond är med om denna gången då…?” som alltid tilltalat mig.
Om jag sen jämför med andra Bondfilmer så tyckte jag att Spectre var väldigt snyggt gjord, för det första när det gällde fotot där miljöerna var väl utvalda och varierande.
Även actionscenerna var väl koreograferade och de kändes verkligen organiska och som att de verkligen hade ett naturligt flöde. Inledningssekvensen var verkligen imponerande och bockade i samtliga punkter beskrivna ovan.
Daniel Craig var bra som Bond och överlag så kändes allting rätt genomtänkt.

Problemet (om det fanns något) var egentligen inte filmens fel, utan på grund av att det kommit 23 filmer innan denna (dock med olika tolkningar av samma karaktär) så kändes det hela filmen igenom som att jag sett det förut, fast i lite sunkigare förpackning.
Det spelade egentligen inte någon direkt roll hur duktiga alla var, eller hur snygga/genomtänkta miljöerna var, då helhetsgreppet kändes så pass bekant och även om jag alltid gillat Bond och gillade Spectre så kändes allting litegrann som en enklare actionfilm fast förpackad i en riktigt fin förpackning.

 Spectre får ett starkt godkänt (3 starka G:n) för jag fann den underhållande även om jag saknade det där lite extra ”unika” som de ibland lyckas med i den här typen av actionfilmer.

Vilken är eran favoritfilm med James Bond?

Spectre 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *