Black Mass Recension GGGG (inkl video)

Black Mass 2

Produktionsår 2015
Betyg GGGG
Namn Black Mass
Genre Action/Thriller
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Johnny Depp, Joel Edgerton och Juno Temple
Regissör Scott Cooper
Längd 2h

Den sanna historien om den brutale gangsterkungen James Whitey Bulger som under flera årtionden regerade Bostons undre värld…
YES!!! Johnny Depp is back!!!

Jag såg trailern till filmen Black Mass för ganska längesen och sedan dess har jag varit väldigt pepp på att se filmen.
Det som tilltalade mig var, som så många gånger förut att det är en sann historia, sedan för det andra att det vore väldigt intressant att se Johnny Depp i den här typen av roll.
Han har gjort utfilppade karaktärer förut, men den här gången kändes det som att han skulle få ta till lite annorlunda typ av ”överspeleri” för att få rollen att fungera, och så här i efterhand så måste jag säga att jag gillade resultatet skarpt :).

Det som jag gillade med black Mass (förutom skådespeleriet fr samtliga) var att filmen skildrade grupper på båda sidorna om lagen för att sedan visa hur den gränsen allteftersom tummades på åt alla håll och kanter på en och samma gång.
Sedan så gillade jag även att filmen vågade skildra grymhet på ett ganska krasst och oväntat vis där just de obehagliga sekvenserna påminde en hel del om liknande scener i Martin Scorsesees filmer (och jag tänker framför allt på filmer som Casino och Maffiabröder).

Det var, som ni märker mycket med den här filmen som jag gillade, men om det skulle vara något som jag kan tänka mig att åskådare skulle kunna uppleva som irriterande med Black Mass tror jag att det skulle vara allt fokus på Johnny Depp och hans gestaltning av sin karaktär.
Jag personligen gillade att mycket fokus låg på Johnny Depp, men jag skulle som sagt kunna tänka mig att andra kanske tycker att allt fokus på Johnny Depp fick historien att stanna upp i tempo.
I andra filmer där Johhny Depp ”Ballar ur” skulle jag ha varit den första som stört mig på detta och tänkt precis just så, men här så störde det mig inte alls.

Den här filmen får en stabil fyra då historien var väl berättad och alla inblandade skådespelare/skådespelerskor var riktigt bra.

Vad tror ni om en Oscarsnominering till Johnny Depp för bästa manliga huvudroll?Black Mass 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *