Pan Recension GG- (inkl video)

Pan 2

Produktionsår 2015
Betyg GG-
Namn Pan
Genre Äventyr
I Skrivande stund Limbo
Skådespelare Hugh Jackman, Levi Miller och Rooney Mara
Regissör Joe Wright
Längd 1h 45min

Peter är en tioårig pojke som växer upp England under andra världskriget.
Han bor på ett barnhem under ganska hemska förhållanden utan att veta vem han är eller vart han kommer ifrån. En natt så förändras hans liv drastiskt när han hamnar mitt i händelsernas centrum som inte liknar hans vildaste fantasier…
Oj… detta var inte så bra… alls…

Ytterligare en tolkning av en klassisk disneyhistoria som jag, efter att ha sett trailern samt kollat in rollistan trodde skulle bli riktigt bra, och jag tyckte ändå att filmen började helt ok.
Med ett ”Oliver Twist-tema” och fina miljöer som skildrade ett England under 40-talet kickades filmen igång och såg ut att bli rätt så intressant.
Sedan så började filmen fela…

Att gå igenom allt skulle ta för lång tid, men det första som kändes fel, för det var nog det som drog ner filmen: att mycket kändes fel, var effekterna.
Av någon anledning så kändes det som att effekterna var riktigt utdaterade, som om de hade tio år på nacken och var hämtade från tv-spel som Assasins Creed 1.

Efter detta så löpte filmen på (och betänk då att detta problem med effekterna fortgick genom hela filmen) och det andra momentet som kändes riktigt fel var att de, lite längre in i filmen slängde in en sång som var en slavdrivares sång som denna ondskefulla och hänsynslöse slavdrivare tvingade sina slavar att sjunga.
Upplägget om den onde tyrannen som uppmanade sina slavar att sjunga var det absolut inget fel på, men av någon anledning som jag inte begrep så hade de valt en låt som den gamla gruppen Nirvana skrivit, och detta kändes helt ”off” i sammanhanget!

Det tredje Stora problemet var skådespeleriet… Generellt sett så har jag inga problem med att en skådespelerska eller skådespelare överdriver sin karaktär.
Det tycker jag kan tillföra en hel del och stundtals bli ganska kul. Jag tillhör till exempel gruppen som gillar Johnny Depps tolkning av Captain Jack Sparrow J.
Dock så har jag enormt svårt för när en skådespelerska eller skådespelare tar alla rörelser, allt tal och all mimik och skruvar upp allt till en nivå som gör att det känns som en dåligt skriven och genomförd clownföreställning på en nöjespark, och här hade vi ett praktexempel när en skådespelare gjorde just detta…
Jag tänker inte säga vem detta var, men lämna gärna en kommentar nedan om ni tror er veta vem jag menar.
För mig så blev det verkligen jobbigt att titta på.

Om jag nu kokar ner allt detta (de dåliga effekterna, det överdrivna skådespeleriet samt andra, underliga konstnärliga val) så summeras detta till en ganska tam och rentav dålig film.

Det fanns sekvenser som var ok. Till exempel så gillade jag Levi Miller som Peter och Hugh Jackman som usling.
Men det räckte nätt och jämt för att ge filmen 2 stycken ganska svaga G:n.
För detta var inte så bra.

Vilken Peter Pan-filmatisering tycker ni är den bästa?Pan 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *