Mad Max: Fury Road Recension GGGG (inkl video)

Mad Max 3

Produktionsår 2015
Betyg GGGG
Namn Mad Max: Fury Road
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Tom Hardy, Charlize Theron och Nicholas Hoult.
Regissör George Miller
Längd 2h

I en post-apokalyptisk värld är det två saker som räknas:
Vatten och olja.…Landet är laglöst och de som sitter på tillgångarna spelar ut invånarna mot varandra och styr sina kolonier med järnhand.
Mitt i allt det här träffar vi max, en ensam vandrare som blivit av med sin bil och som nu är villig att göra vadsomhelst för att överleva.
Helt klart en positiv överraskning!

På grund av att trailern till Mad Max: Fury Road verkligen kördes ner i halsen på biobesökare senaste tiden så var jag ganska anti denna reboot.
Av trailern att döma trodde jag att det skulle vara en blek och ganska fattig film och att det enda som skulle få filmen att flyta skulle vara varumärket Mad Max, samt de två tunga skådespelaren/skådespelerskan Tom Hardy och Charlize Theron.
Nu efter att ha sett filmen kan jag säga att jag hade helt fel 🙂

Mad Max: Fury Road öerraskade mig verkligen!
Den post-apokalyptiska världen var välgestaltad och Tom Hardy passar verkligen som Max.
Han lyckades verkligen med att ge oss som åskådare intrycket av att Max höll på att bli smått galen på grund av att han levt ensam och isolerad under en så lång tid.

Dock så så måste jag säga att Max bleknade bort om jag jämför med filmens stora stjärna: Emporiosa. Detta var ganska oväntat, men ack så skönt och befriande.
Charlize Theron som spelar Emporiosa gör detta helt fantastiskt och med samma övertygelse och närvaro som jag faktiskt tyckte att hon höll i ”Snow White and the Huntsman” (även om resten av den filmen inte var så bra)

Att flmen är en actionfilm som kom igång nästintill direkt var kanske inte så oväntat.
Att de däremot lyckas hålla intensiteten och intresset uppe var mindre väntat.
Alla actionscener kändes verkligen organiska och att regissören George Miller valt att filma 95% av samtliga scener live iställetför att använda sig av dataeffekter kändes som ett mycket bra val.

Egentligen så är Mad Max: Fury Road en enda lång biljakt med vissa utplacerade vattenhål där allt stannar upp i någon sekund för att sedan dras igång på nytt.
Detta kanske låter som negativ kritik, men i det här fallet så måste jag erkänna att konceptet fungerade väldigt bra!

Tyvärr så dök det upp ett par logiska luckor och det var en ”lucka” som jag bara inte kan förbise.
På grund av denna så får filmen ”endast” 4st starka G:n och om de inte klantat sig med den ologiska luckan så hade filmen med största sannolikhet fått enpinne till.

Vad tyckte ni om denna reboot?
Vill ni se mer av Mad Max?
Jag vill det iaf 🙂

Mad Max 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *