The Man From U.N.C.L.E Recension GGG+ (inkl video)

Man from 4

Produktionsår 2015
Betyg GGG+
Namn The Man From U.N.C.L.E
Genre Action/Komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Henry Cavill, Armie Hammer och Alicia Vikander
Regissör Guy Ritchie
Längd 1h 50min

Under 1960-talets början tvingas CIA-agenten Solo och KGB-agenten Illya slå sina kloka huvuden ihop för att sätta stopp för en kriminell organisation som håller på att utveckla det farligaste vapnet någonsin…
En underhållande actionkomedi 🙂

När jag gick in i biosalongen så var min förhoppning att jag skulle få uppleva 2 timmars lättsam action med en gnutta komedi.
Det var ungefär det jag fick, dock så var dosen komik en betydligt större tillsats än bara ”en gnutta” :), men det gjorde ingenting.
Jag gillade man From U.N.C.L.E.

För det första så var det roligt att se huvudrollsinnehaverskorna/huvudrollsinnehavarna i lite annorlunda roller mot vad jag är van vid.
Stålmannen (eller Henry Cavill) gör här en ganska annorlunda roll om jag jämför med Clark Kent (eller Man of Steel). Även Armie Hammer gör här en färglad och stabil tolkning av sin karaktär och det kändes verkligen som att han höll karaktären hela filmen rakt igenom utan att vackla.
Sist men inte minst så vill jag även nämna Alicia Vikander, som kändes mer självsäker i den här filmen än vad jag tycker hon har gjort tidigare vilket var väldigt kul.

När det gäller komiken så tyckte jag att den fungerade riktigt bra och de hade verkligen använt sig av tidsepokens brister/fördelar för att få till roliga sekvenser i filmen.
Dock så kändes många av riffen igen från andra filmer (framför allt James Bond-filmerna från Roger Moore-epoken) men detta gjorde ingenting då det, trots detta kändes genomtänkt och kul.

Sen så gillade jag enkelheten i filmen och jag ska försöka förklara vad jag menar.
I så många andra actionfilmen som utspelar sig i modern tid dras handlingen lite för långt. Jag menar om det till exempel handlar om ett att de ”goda” ska föhindra ”skurkarna” från att få tag på någon teknologisk pryl, så känns det ofta som att den prylen är på tok för modern och avancerad för att den ska vara förankrad i tiden som vi lever i.
Här å andra sidan så tar man återigen fasta på rätt saker och håller allt på en lagom nivå vilket gör att det verkligen känns befogat att bygga filmen runt runt det specifika ämnet som de valt.
Sammanfattningsvis så fann jag den här filmen underhållande med bra skådespeleri och även om det tenderade till att bli lite för mycket flams & trams med moment som kändes igen, så tyckte jag ändå att allt var smakfullt utfört.

Betyget blir ett starkt godkaänt (3 starka G:n)

Vad tyckte ni om man From U.N.C.L.E (har ni sett serien med samma namn)?Man from 5

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *