Djungelboken Recension GGG Recension (inkl video)

Jungle Book 2

Produktionsår 2016
Betyg GGG
Namn Jungle Book
Genre Familjefilm
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Neal Sethi, Bill Murray och Sir. Ben Kingsley
Regissör Jon Favreau
Längd 1h 40min

En liten pojke vid namn Mowgli lever alldeles ensam långt inne i den djupaste djungeln. Sedan han var liten så har han uppfostrats av en flock vargar.
Pojkens tillvaro ändras snabbt till det sämre när vargarna i hans flock får reda på att tigern Shere Khan har återvänt till djungeln med ett enda mål: att döda människovalpen. Så tillsammans med den svarta pantern Bagheera påbörjar Mowgli resan mot människobyn…
Rolig tolkning av den klassiska sagan!

Trailern till ”The Jungle Book” har ju gått varm på bio sedan mitten/slutet av 2015 och nu äntligen så har jag sett filmen.
Regissören heter Jon Favreau och han har även regisserat de två första Iron Man-filmerna bl.a.

Det är många gånger som jag har hört regissören/regissörskan säga att ”det var kritiskt att vi hittade rätt barn till den här rollen och bla, bla, bla…” Och jag kan verkligen förstå vad de menar. Tänk er till exempel hur filmerna ”Room” och ”Det Sjätte Sinnet” skulle ha upplevts om Jack Trembley (i ”Room”) eller Haley Joel Osment (”det sjätte sinnet”) inte hade lyckats tolka sina karaktärer på det briljanta vis som de gjorde.
I ”Jungle Book” så är det en fysisk skådespelare hela filmen igenom och det är Neel Sethi som spelar Mowgli. De övriga karaktärerna är dataanimerade, så att hitta ”rätt” person till rollen som Mowgli måste ha varit enormt viktigt då det är den enda skådespelaren i filmen.
I övriga roller så hör vi skådespelerskor/skådespelare som Scarlett Johanssen, Lupita Nyongo och sir Ben Kingsley.

Jag tyckte ändå att Neel Sethi klarade sig ok och att röstaktriserna/aktörerna var bra
Detta leder mig in på effekterna i filmen och jag förvånas ofta över hur långt filmskapare har kommit när det gäller dataanimationer, och i ”Jungle Book” så var allt riktigt snyggt. Att Jon Favreau lärt sig hur han ska använda visuella specialeffekter från hans Iron Man-tid är riktigt märkbart och jag reagerade aldrig på att någonting var ”dåligt” gjort.

Om jag ska jämföra med tidigare tolkningar av den klassiska sagan så kändes den här versionen av ”Jungle Book” lite mörkare och som att den är riktad till en lite äldre publik.
Både den tecknade versionen samt versionen som kom i början av 90-talet med Jason Scott Lee i huvudrollen känns mer som att de är riktade till en yngre publik.
Detta gör ingenting, men det kan vara värt att tänka på om ni nu funderar på att ta med era barn för att se den ”nya Disneytolkningen av Djungelboken”.

Den här filmen får en stabil 3:a för jag tyckte att de lyckats ge karaktärerna djup och personligheter trots att de var uppritade i en dator. Att Neel Sethi var lite stolpig vid ett par tillfällen känns ju oundvikligt och jag har svårt att tro att andra skulle lyckats bättre med denna väldigt svåra uppgift.

Viken version av Djungelboken tycker ni är den bästa?

jungle book 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *