Independence Day: Resurgence G+ Recension (ink video)

ID42 1

Produktionsår 2016
Betyg G+
Namn Independence Day: Resurgence
Genre Sci-fi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Jeff Goldblum, Liam Hemsworth och Bill Pullman
Regissör Roland Emmerich
Längd 2h

Det har nu gått 20 år efter att jorden attackerades av en utomjordisk ras. David Levinson, som räddade mänskligheten för 20 år sedan har sedan dess vigt sitt liv åt att försöka bemästra utomjordingarnas teknologi för att skydda jorden.
Men kommer det att räcka när utomjordingarna kommer tillbaka…?
Ujujuj… vilken enorm besvikelse…!

Jag var 15 år när ”Independence Day” hade premiär och den filmen gjorde ett bestående intryck i mig. Inte bara för att det var en ”ball” sci-fi-film, utan även för att den var banbrytande när det gäller specialeffekterna. Just scenerna när utomjordingarna avfyrar sina ”massförstörelsevapen” i städerna satte en helt ny ribba när det gäller ”generella massförstörelseeffekter” i film och tv-industrin.
Även karaktärerna var tilltalande i Independence Day 1. Jeff Goldblum som spelade huvudrollen var helt fenomenal, och de andra huvudrollsinnehavarna/haverskorna var även de riktigt bra och de kändes verkligen som riktiga personer. Även i de klyschigaste scenerna…:)
Det är enormt synd att jag inte kan säga samma sak om den här uppföljaren.

Jag hade ganska höga förhoppningar (inte förväntningar) inf ”Independence Day Resurgence”, men jag blev så grymt besviken.
Om jag skulle lista alla enskilda felsteg som den här filmen tog så skulle den här recensionen bli hur lång som helst, så jag ska försöka summera detta i ett par kritiska punkter:
För det första så kändes alla karaktärer som karikatyrer utan någon som helst humanitet eller äkthet.
Detta var till viss del på grund av manuset där alla repliker var skrivna som klyschiga one-liiners hela filmen igenom.
På detta hade de sedan vräkt på med smäktande stråkar Hela filmen igenom vilket gjorde det hela enormt avtrubbat och bara oengagerande. Det som var det absolut mest påtagliga var det aldrig infann sig någon som helst känsla av att detta satt ihop, eller var kopplat till världen som den första ”Independence Day” utspelat sig i. Dels för att allt var oerhört inkonsekvent (men även för att de byggt upp alla hus precis som de var Innan utomjordingarna förstört allt 1997…)

Sammanfattningsvis så kändes Independence Day Resurgence som att den producerats under följande förutsättningar:
En person fick HUUR mycket pengar som helst för att göra en rymdfilm.
Men på grund av att manuset, musiken och karaktärerna var så pass tunt utvecklade så beslöt hen sig för att kalla filmen för ”Independence Day Resurgence”. Detta för att rida på en klassisk film i hopp om att fler skulle se hans dåliga film…
Det är så synd och jag blir uppriktigt ledsen i hjärtat när en film med så duktiga skådespelare/skådespelerskor/regissörer/producenter är så pass dålig som den här filmen var.

”Independence Day Resurgence” får den första ettan för i år och med ett enda G så är det med råge den sämsta filmen under biosommaren 2016.
Vad tyckte ni om ”ID4: Resurgence” håller ni med, eller gillade ni den här filmen än mer än originalet?

ID42 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *