Suicide Squad GGG+ Recension (inkl video)

Suicide Squad 2

Produktionsår 2016
Betyg GGG+
Namn Suicide Squad
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Margot Robbie, Jared Leto och Will Smith
Regissör David Ayer
Längd 2h

En grupp ökända brottslingar som var och en besitter varsin unik förmåga blir anlitade av regeringen för att utföra hemlighetsstämplade militära uppdrag.  I gengäld har samtliga av dessa superskurkar blivit lovade rejäl straffreducering… Men i en värld med hjältar som Wonder Woman och Batman kan allting hända och kaoset är snart ett faktum…
Helt klart ett lyft om jag jämför med ”Batman vs Superman”!

Detta är den tredje filmen i DC Comis första våg av ”superhjältefilmer” och ambitionen att skapa sig ett eget ”DC Comics-universe” blir tydligare för varje film. Personligen så tyckte jag att den här filmen var mer underhållande än ”Batman vs Superman” på grund av ett par olika anledningar:

För det första så tyckte jag att ”Suicide Squad” flöt på mycket bättre utan alla de där konstiga och insprängda sidohistorierna som vi fann i ”Batman vs Superman.
Sedan så tyckte jag generellt att skådespeleriet var bättre i Suicide Squad.
Så detta blev faktiskt en positiv överraskning 🙂
Dock så hade filmen ett par brister.

Till att börja med så var det ett par av karaktärerna i ”självmordspatrullen” som jag hade velat se i individuella filmer innan den här filmen.
Detta på grund av 2 anledningar: Dels för att det faktiskt fanns så pass mycket bakgrundshistoria att ta av så jag tror att det hade blivit intressant om de byggt upp vissa karaktärer med egna filmer först.
Sedan så hade allting känts seriösare och som en mer långsiktig satsning från produktionsbolaget DC Comics sida om de hade byggt upp sitt ”DC-Movie-Universe” från grunden, med filmer om de enskilda karaktärerna innan sammanslagningen av patrullen.
För det tredje så hade jag personligen lite problem med att de sympatiserat med en utav karaktärerna på ett sätt som jag inte tyckte var passande alls.
Jag vill inte säga vem, men sättet som denne framställdes på lämnade en ganska bitter smak i munnen på mig.
Jag tror att det berodde på att regissören ville att vi i publiken skulle ha medlidande med en karaktär som, enligt mig inte förtjänade det alls (förstår ni vem jag menar?).

Margot Robbie var fantastisk som Harley Quinn och det kändes verkligen som att hon omfamnat karaktären på helt rätt sätt. Däremot så kändes regin i vissa delar av hennes historia bristfällig och jag upplevde det i vissa sekvenser som att jag inte alls förstod vad regissören ville få fram. Och då detta har varit ett problem i David Ayers tidigare filmer (Fury läs/se min recension här) så tror jag att det i detta fall beror på regissören hellre än skådespelerskan.

Men det största problemet för mig var egentligen att filmen, i vissa fall var för ”barnvänlig”.
Jag menar, filmen heter ”Suicide Squad” och den handlar om de farligaste och mest galna individerna på jorden: Superskurkar av värsta sorten. Men trots namnet och karaktärer som The Joker, Killer Croc och Diablo så kändes filmen inte speciellt hemsk eller mörk.

Men trots noteringarna och bristerna ovan så upplevde jag ”Suicide Squad” som ett riktigt lyft jämfört med ”Batman vs Superman”. Så den här filmen får ett starkt godkänt, och med GGG+ så hamnar den mitt emellan ”Man of steel” (läs recension här) och Batman vs Superman (recension kommer snart).

Vad tyckte ni, var Suicide Squad” bättre än ”Man of Steel” och/eller ”Batman vs Superman”, och höll Jared Letos tolkning av The Joker lika hög klass som Heath Ledgers och Jack Nicholsons tolkningar?

Suicide Squad 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *