Ghostbusters GG+ Recension (inkl video)

ghostbusters-2

Produktionsår 2016
Betyg GG+
Namn Ghostbusters
Genre Action/komedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Melissa McCarthy, Kristen Wiig och Kate McKinnon.
Regissör Paul Feig
Längd 2h

Efter nästan 15 år så återförenas Erin Gillbert med sin barndomsvän Abby Yates. Tillsammans med Jillian Holtzmen och Patty Tolan så bestämmer de sig för att starta en grupp som fokuserar på att fånga in, och studera paranormala fenomen.
Gruppen kallar sig: Ghostbusters!
Helt klart en positiv överrakning!!!

Originalversionen av Ghostbusters från 1984 är en riktigt bra film och jag  kommer alltid att betrakta Den filmen som en utav de bästa filmerna under 80talet . Uppföljaren som kom några år senare nådde kanske inte riktigt upp till standarden som den första filmen satte, men ”Ghostbusters II” var fortfarande en underhållande film. Anledningen till att de här filmerna fungerar än idag är manus och karaktärerna/skådespeleriet. Komiken går hand i hand med karaktärerna på ett sätt som jag inte sett så ofta i den här typen av filmer, och även om Ghostbusters 1 är full av sarkasm och satir så känns allt förankrat i karaktärerna som i sin tur gestaltas briljant av de inblandade skådespelarna/skådespelerskorna.

Nu var det då dags att se remaken av denna klassiker och då den här filmen utsetts till den mest hatade filmen 2016 så var det med viss skepsism som jag såg ”Ghostbusters 3D”.
Men jag blev helt klart positivt överraskad!
Filmen har verkligen brister som inte går att bortse ifrån (återkommer till dessa inom kort).
Men jag tyckte ändå att relationerna mellan de olika karaktärerna fanns där och allting var liksom inte fullt så ytligt och klyschigt som det såg ut att vara i trailern.
Med det sagt…

Egentligen så tror jag att hatet mot den här filmen beror på en klumpigt utförd trailer och inte så mycket annat.
Den första trailern till ”Ghostbusters 3D” fokuserar till stor del på handlingen.
Detta känns ju egentligen som en självklarhet, men eftersom att den här filmen är en remake med en handling som är väldigt lik originalet så är ju risken överhängande att vi som åskådare av trailern blir besvikna.
Tänk er bara om Trailern till ”Star Wars The Force Awakens” hade fokuserat på den faktiska handlingen (där vi som sett och älskar de gamla filmerna kan dra många paralleller) istället för att göra som de gjorde: fokusera på karaktärerna!
Att se en trailer med vetskapen att den är den mest hatade på nåtet någonsin har ju självklart en effekt på den som tittar. Att sedan se filmen där det första intrycket baseras på en trailer som gjort en besviken har ju självklart en än större effekt.

Faktumet ovan plus att det kändes som att filmskaparna var alltför låsta och fixerade vid att följa den gamla filmen gjorde att den här filmen kändes lite trött och osammanhängande.
”Ghostbusters 3D” får strax under godkänt, för att trots att den kändes lite trött så fann jag filmen underhållande, med stundtals ok skådespeleri/manus.

Vad tyckte ni om ”Ghostbusters 3D”?
Bättre/sämre än originalet?

ghostbusters-1

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *