Central Intelligence GGG recension (inkl video)

CENTRAL INTELLIGENCE

Produktionsår 2016
Betyg GGG
Namn Central Intelligence
Genre Action/Komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Dwayne Johnson och Kevin Hart.
Regissör Rawson Marshall Thurber
Längd 1h 40min

Bob och Calvin tog studenten på samma gymnasium 1996.
Calvin var under gymnasietiden den populäraste killen på planeten och alla trodde att han var den som skulle lyckas i livet.
På andra sidan av skalan finner vi: Bob.
Bob blev ständigt retad för sin midjeväska och sin kärlek för enhörningar, och under hela skoltiden blev han utsatt för elaka spratt av skolans mobbare.
Nu, 20 år senare har Bob stämt träff med Calvin via Facebook, men det som såg ut att bli en kväll med öl och nostalgisnack blev någonting helt annat…
Inte helt dålig faktiskt!!!

Att jag gillar Dwayne ”The Rock” Johnson är ingen hemlighet, men trots detta så var jag ganska säker på att detta skulle vara en rätt så kass film.
Anledningen till detta antagande var att trailern kändes som en enda ”flams-och-trams-film” med stereotypa karaktärer som var närmare ett par pastischer hellre än ”riktiga” personer.
Men jag hade fel och filmen överraskade mig faktiskt!

Jag upplevde det faktiskt som att de verkligen försökt att skapa äkta karaktärer bakom flamset och tramset, och det som fick allt att fortsätta vara intressant var att Bob (som spelas av ”The Rock”) fortfarande brottas med sig själv och allt hemskt som han gick igenom som ung.
Samtidigt som att Calvin som gick ut gymnasiet i tron att han skulle bli bäst på allt ständigt lever med känslan att den profetian inte riktigt slog in. Där hans rädsla för att den bästa tiden har passerat honom genomsyrar honom på ett intressant vis.
Den delen av filmen gillade jag väldigt mycket faktiskt!

Det som ”Central Intelligence” föll på var ”Action-halvan” i filmen där de trötta och lite förutsägbara actionscenerna fick filmen att kännas lite ”B”.
Detta var riktigt synd då jag då jag hade hoppats på en lite seriösare framtoning som då skulle gått hand i hand med första halvan av filmen.
Men ”Central intelligence” får ett godkänt för jag tyckte ändå att den här filmen var bättre än förväntat, med bra skådespeleriinsatser från de flesta inblandade.
Vad tycker ni om ”Central Intelligence”?
Är det en 1, 2, 3, 4 eller rent av en 5:a?

Läs övriga recensioner med Dwayne (the rock) Johnson i huvudrollen här.

central-intelligence-3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *