Warcraft: The Beginning recension GGG (inkl video)

warcraft-2

Produktionsår 2016
Betyg GGG
Namn Warcraft: The Beginning
Genre Fantasy
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Paula Patton, Ben Foster och Dominic Cooper
Regissör Duncan Jones
Längd 2h

Det fredliga riket Azeroth blir invaderat av fasansfulla orcher och det är upp till en handfull personer att förhindra ett fullskaligt krig…
Mycket, mycket bättre än vad jag trodde…!

 När jag recenserar en film som baserats på en bok eller ett tv-spel så brukar jag säga: ”jag har inte spelat spelet/läst boken, så jag kommer bara utgå utifrån hur jag upplevde filmen”.
I det här fallet är det liite annorlunda 🙂

 Jag har spelat ”Wow” (World of Warcraft) i flera år och även om spelfrekvensen har gått upp och ner så har jag ändå varit (ibland alltför) aktiv sedan expansionen ”Burning Crusade”.
När jag hörde att de skulle göra en filmatisering av ”WoW” så blev jag ganska skeptisk och efter att ha sett en trailern så befästes känslan av besvikelse och skepsism.
Dock så blev jag positivt överraskad!

Behållningen i ”WoW-filmen” för mig var att det kändes som att de försökt göra alla till riktiga individer. De dataanimerade orcherna hade mycket mer substans än vad jag trodde de skulle ha och jag greppades faktiskt av intrigerna karaktärerna emellan.

Allting var välgjort och, precis som i spelets cinematiska sekvenser så var det en fröjd för ögat att se scenerna som återspeglade städerna från det största onlinespelet någonsin.
Skådespeleriet var ”ok” men inte så mycket mer och även om Ben Foster och Paula Patton gjorde vad de kunde med det materialet de fått så blev det tyvärr ganska tydligt att manus till de ”riktiga” personerna var det som blivit lite bortprioriterat…

 Jag gick från biografen positivt överraskad för jag tyckte ändå att de lyckats med att rafsa ihop en spännande film som faktiskt berättade en historia som verkligen kändes som ”the Beginning”.
Sedan så tror jag att det var mina låga förväntningar som fick mig att känna detta sting av gkädje, men ”World of Warcraft: The Beginning” får ändå ett godkänt för att den lyckades överraska mig så mycket som den gjorde 🙂
Vad tyckte ni om ”Warcraft: The Beginning”? Tillhör ni den gruppen som gillade den, eller den gruppen som hatade den?

warcraft-3

2 svar

    1. Jo men det tycker jag 🙂
      Min fru gick och såg den och hon är inte intresserad av WoW som dataspel, men hon tyckte ändå att den var helt ok 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *