X-Men: Apocalypse Recension GGG (inkl video)

xmen-2

Produktionsår 2016
Betyg GGG
Namn X-Men: Apocalypse
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Michael Fassbender, Jennifer Lawrence och Oscar Isaac
Regissör Bryan Singer
Längd 2h 20min

Medlemmarna i X-men ställs inför det största hotet någonsin när världens första mutant återuppstår…
Hm…nja… ok, inte så mycket mer.

Totalt sett så är detta den sjätte X-men-filmen och trots att den första filmen ko för drygt 16 år sedan, så har de ändå lyckats med att få filmerna att sammexistera (även om det ibland känts lite krystat).

Den här filmen kändes helt klart som den svagaste av de 6 X-menfilmerna. Inte för att allt var så mycket sämre i den här filmen jämfört med de tidigare, utan mest för att det kändes som att ”X-men: Apocalypse” inte hängde ihop med de andra filmerna på samma sätt som de tidigare filmerna har gjort.

Michael Fassbender, James McAvoy och Sophie Turner var riktigt bra, men tyvärr så upplevde jag det som att de övriga skådespelarna/skådespelerskorna var väl medvetna om att detta är den sjätte filmen, och att de alla var lite less och helst av allt bara ville gå hem. Och det är den här känslan av nonchalans och ointresse som blev filmens största problem för mig.

Jag inser att det måste vara enormt svårt att få film nr 6 i en serie att kännas ny, unik och fräsch.
Framför allt efter en så bra film som ”X-men: Days of Future Past” så måste det ha varit en väldigt brant uppförsbacke för produktionsteamet.
(läs/se min recension av ”X-Men: Days of Future Past” här)

Att jag inte riktigt fastnade för karaktärerna medförde i sin tur att det visuella inte riktigt imponerade lika mycket som det borde ha gjort. Allt var riktigt snyggt, men på grund av att karaktärerna inte fanns där så blev alla massförstörelser/explosioner lite viktlösa och ointressanta.
En sekvens som är ett lysande exempel på detta ”oengagemang” är en scen när en stad med flera miljoner invånare totalförstörs och ingen verkar bry sig ett dugg.

Nej, även om allt i filmen var snyggt med ok skådespeleri så kändes hela filmen ganska trött och oengagerande.

Trots att det låter som att jag sågar ned filmen så är jag medveten om att det var mina förväntningar som satte krokben för upplevelsen då jag verkligen tycker att de tidigare X-menfilmerna är väldigt bra filmer som banade väg för en helt ny genre i modern tid.
Så ”X-men: Apocalypse” lyckas ändå knipa ett godkänt utan varken plus, eller minus.

Vad tycker ni, vilken är den bästa respektive sämsta X-menfilmen?xmen-3

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *