Inferno recension GG- (inkl video)

Produktionsår 2016
Betyg GG-
Namn Inferno
Genre Thriller
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Tom Hanks och Felicity Jones
Regissör Ron Howard
Längd 1h 55min

Robert Langdon vaknar upp på ett sjukhus utan att ha någon som helst aning om vart han är. Med en skottskada, lånade kläder och osammanhängande minnesbilder om Dante och helvetet så tvingas han att försöka ta reda på vad det är som har hänt honom…
De här filmerna blir bara sämre och sämre…

”Da Vinci-koden” och ”Änglar och demoner” är två böcker som jag har läst och gillar. När jag senare såg filmatiseringarna av de två böckerna så blev jag verkligen besviken och trots en imponerande cast och duktig regissör så fungerade inte filmerna överhuvudtaget.
För att inte bli besviken på nytt så valde jag i det här fallet att inte läsa boken, utan bara att se filmatiseringen för att inte ha någonting att jämföra med.
Men det hjälpte inte ett endaste dugg…

Jag måste säga att den här filmen var den sämsta av de tre. För det första så upplevde jag det som att ingenting lämnades åt publikens fantasi. Utan allting var så otroligt övertydligt och de återkommande minnessekvenserna liknade mer än dålig tv-serie hellre än en stor filmproduktion…
När det gäller skådespeleriet så var det väl ok.
Dock så skulle jag tro (?) att Tom Hanks tolkning hade samma brister i den här filmen som i de tidigare filmerna och jag ska försöka förklara vad jag menar:
I de (2) böckerna som jag läst så beskrivs det så väl bl.a hur Robert Langdon nästan faller omkull av upphetsning när han kommer på lösningen av det problem som han just då står inför.
Detta är någonting som jag upplever att Tom Hanks aldrig riktigt har fått till i de tidigare filmerna, utan för mig så har han alltid varit lite för torr och matt där det känts som att han gått på någon form av rutin.
Och detta upplevde jag även i ”Inferno”
Sedan så var hela filmen indränkt i eposmusik med de absolut fläskigaste stråkarren vilket gjorde att de fina arrangemangen inte tillförde någonting, för att de återkom hela tiden…

Det är så enormt synd för att precis som förut så finns det en riktigt intressant ide och tanke som skulle kunnat bli en så enormt bra film.
Tyvärr så är det inte den här filmen och det skänker mig ingen glädje i att säga det, men ”Inferno” får 2st riktigt svaga G:n.
Anledningen till att betyget blir så pass ”högt” är just upplägget och att filmen ändå hade en början, mitten och ett slut.

Om jag ska rangordna de 3 filmerna som kommit hittills så skulle det bli som nedan:
1, Änglar och Demoner
2, Da Vinci-koden
3, (The Lost Symbol som inte kommit än… och som kanske aldrig kommer…?)
4, Inferno

Hur ser er ”Robert Langdon-lista” ut?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *