Jack Reacher: Never Go Back Recension GGG (inkl video)

Produktionsår 2016
Betyg GGG
Namn Jack Reacher: Never Go Back
Genre Action/Thriller
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Tom Cruise, Cobie Smulders och Danika Yarosh
Regissör Edward Zwick
Längd 1h 50min

Den före detta militären Jack Reacher hamnar återigen i skottlinjen när han åker till washington för att möta en majoren Turner.
Väl där så visar det sig att både han själv och Turner är anklagade för konspirationsbrott och att de inte har något annat val än att ta lagen i egna händer för att försöka rentvå sina namn…
En underhållande actionfilm med ett bekant tema.

Jack Reacher-filmerna bygger på den väldigt lååånga bokserien som jag inte har läst. Så mina åsikter baseras endast på vad jag tycker om filmerna oavsett om de är trogna böckerna eller ej.
Sedan så har de även valt att inte filmatisera böckerna i kronologisk ordning, någonting som jag inte heller kommer kommentera huruvida detta är bra eller dåligt.

Som den filmentusiast jag är så tyckte jag ändå att den första Jack Reacher-filmen var helt ok (läs min recension av den första Jack Reacherfilmen här).
Utan att höja den till skyarna skulle jag säga att den var underhållande och stundtals ganska spännande.

Nu efter att ha sett denna andra film om den fd militärvagabonden så skulle jag vilja påstå att Jack Reacherfilmerna har tagit över konceptet och ”mallen” som ”Dödligt Vapenfilmerna” följde så troget.
Även om det känns som att handlingen endast existerar för att föra oss åskådare från den ena coola actionscenen till den andra så fungerar den i sammanhanget, och allt kändes ändå genomtänkt för att vara den här typen av film.

Skådespeleriet var ok/bra och det var riktigt roligt att se Cobie Smulders ta ytterligare ett steg från Robin i ”How I met your mother” mot lite nya typer av karaktärer, någonting som jag tyckte att hon gjorde bra.

Tom Cruise var lika stabil som alltid.
Men även om han var bra så kan jag tycka att det ´var lite synd att de valt att filmatisera den här boken som nummer 2 i filmserien.
Detta på grund av att det dök upp frågeställningar om hans förflutna som jag personligen hade tyckt att de skulle väntat med ytterligare en film eller två.
Detta för att det skulle varit bättre att fortsätta etablera karaktären som en vagabondare utan fast punkt, någonting som de gestaltade rätt så väl i den första filmen.
Men som sagt så har jag inte läst böckerna så jag vet inte om det kommer i denna ordning eller om de lagt till/tagit bort delar.

”Jack Reacher: Never Go Back” var en underhållande actionfilm med väl levererade one-liners och ok skådepsleri.
Så betyget blir en stabil 3:a.

Vilken Jack Reacherfilm är den bästa tycker ni?
Nummer 1 eller 2?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *