War for the Planet of the Apes Recension GGGG- (inkl video)

Produktionsår 2017
Betyg GGGG –
Namn War for the Planet of the Apes
Genre Action/DRama
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Andy Serkis och Woody Harrelson
Regissör Matt Reeves
Längd 2h 18min

Det har nu gått 15 år sedan epidemin som nästan utrotade människorna svepte över jorden.
I samband med att människor insjuknade så blev världens alla apor allt smartare och det upptrappade kriget mellan apor och människor har pågått i ungefär 2 år.
Caesar som är apornas ledare bestämmer sig för att försöka sluta en fred med människorna, men allt går fruktansvärt fel…                                                         En bra film, men inte den bästa i trilogin.

”Rise of the planet of the apes” och ”Dawn of the planet of the apes” är två filmer som jag gillar.
Om jag ska rangordna dem så tycker jag att ”Dawn of the planet of the apes” är snäppet vassare än den första filmen.
Detta på grund av att de i den filmen verkligen lyckades gestalta att det inte finns någon vinnare i krig och för att de även fick fram att det inte fanns någon sida (varken människor eller apor) som var ond eller god.
Sedan så gillade jag även att ”Dawn of the planet of the Apes” var mer utav en actionfilm och att de i och med ”Dawn of the planet of the Apes” verkligen lyckades skapa den perfekta uppföljaren till ”Rise of the Planet of the Apes” som hade ett bra slut, men som fortfarande förberedde väl inför den eventuella uppföljaren.

Jag gillade ”War for the Planet of the Apes”.
Det som imponerade mest var att de verkligen valt att göra Caesar till en huvudkaraktär och även om han var i centrum i de tidigare filmerna så stod han alltid lite i skymundan bakom till exempel James Franco eller Jason Clarke.
Men här så var det fullt fokus på Caesar i en intressant handling och jag tänkte aldrig på att han var animerad.
Detta leder mig in på det andra som jag verkligen gillade, och det var effekterna.
I den första filmen så var allt nätt och jämt ok när det kommer till animationerna. I den den andra filmen så var det verkligen en klar skillnad mot den första. Men det går inte att jämföra med ”War for the planet of the Apes”.
Effekterna fick mig att fundera på hur framtiden kommer se ut för skådespelare/skådespelerskor och om allt kommer gå över till motion capture (vad tror ni?).

Om jag ska anmärka på något så tycker jag att namnet var lite missvisande.
Den andra filmen (Dawn of the planet of the Apes) ledde verkligen fram till en uppföljare där namnet ”War for the planet of the Apes” kändes som den perfekta titeln och typen av film.
Men detta var mer utav en dramafilm än en krigsfilm.
Detta gjorde ingenting egentligen då filmen var underhållande och spännande, men produkten var inte vad jag förväntade mig när jag läste titeln.

Men ”War for the Planet of the Apes” får 4st svaga G:n för jag gillade den här filmen även om det Inte var den bästa i serien för mig ?
Vad tyckte ni om ”War for the Planet of the Apes”, var det den bästa eller sämsta i serien?

Läs/se min recension av ”Dawn of the planet of the Apes” här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *