Transformers: The Last Knight Recension GG–

Produktionsår 2017
Betyg GG —
Namn Transformers The Last Knight
Genre Action
I Skrivande stund På Bio/DVD
Skådespelare Mark Wahlberg, Anthony Hopkins och Stanley Tucci
Regissör Michael Bay
Längd 2h 20min
Det har gått ett par år sedan transformersincidenten i China och människan för nu ett krig mot alla transformers, goda som onda.
Cade Yager är fortfarande på robotarnas sida och han gör allt han kan för att undsätta dem.
På grund av hans vilja att hjälpa till dras han återigen in i en kamp för att rädda jorden från den farligaste fienden hittills…
Ja vad säger man… Riktigt tröttsam om jag ska vara ärlig.

Jag ska inte sticka under stolen med att jag blev väldigt positivt överraskad när den första Transformersfilmen som kom 2007.
Den filmen var bra för att den fokuserade på handlingen, där en tonåring ville köpa sin första bil för att imponera på den snygga tjejen i skolan. Sen när de stora robotarna började slå på varandra med riktiga 80-tals-one-liners så blev det en ganska skön mix av halvdan handling och ”häftig” action.
Sedan dess så har kvaliten tyvärr dalat kraftigt, men jag kan inte hålla mig ifrån den här franchisen…
Detta var inte den sämsta filmen i serien, men besvikelsen var ganska snabbt ett faktum.
För det första så var handlingen enormt hattig och spretig där karaktärer som trollkarlen Merlin (ja han fr svärdet i stenen) och Adolf Hitler figurerade väldigt flitigt.
För det andra så gjorde de ett sånt där misstag som man verkligen inte får göra. Det var den där typen av misstag som jag bara är van att se i serier som är på väg att läggas ner: de använde samma skådespelare från en tidigare film, fast till en annan karaktär! Och det är Inte Ok!
För det tredje så var den här filmen filmad i olika format/ratios, där växlingen mellan de olika formaten skedde lite närsomhelst.
Detta var enormt irriterande då de svarta sträcken i över och underkant varierade hela filmen igenom.
Förutom punkterna ovan så innehöll ”Transformers: The Last Knight” allt det där som jag stört mig på i de tidigare filmerna.
Men det kändes ändå som att de lärt sig (litegrann) av sina tidigare misstag för de ”störande” momenten var lite nedtonade i den är filmen.
För mig (som ändå gillar filmer där stora robotar pucklar på varandra kombinerat med repliker som tagna ur en 80-tals actionrulle) så blev ”Transformers The Last Knight” tröttsam och utmattande.
Visst fanns underhållande ögonblick, men på det stora hela så blev jag lite ledsen i själen över att de tagit någonting med så mycket potential (transformers) och gjort någonting såpass dåligt av det.
Jag hoppas verkligen att de hittar tillbaks till den lilla gnista som fanns i den första filmen, för annars så kommer detta att bli väldigt outhärdligt, väldigt snart…
Vad tyckte ni om ”Transformers 5: The Last Knight”, var den bäst/sämst av de fem filmerna?
Läs/se min recension av Transformers: Age of Extinction här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *