Spider-Man: Homecoming Recension GGGG- (inkl video)

Produktionsår 2017
Betyg GGGG-
Namn Spider-Man: Homecoming
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Tom Holland, Michael Keaton och Marisa Tomei.
Regissör Jon Watts
Längd 2h 10min
Bataljen i Berlin mellan team Captain America och team Iron Man är över och Peter Parker är på väg hem för att fortsätta sitt vanliga liv i skolan.
Egentligen så vill han inget hellre än att bli en ”Avanger” och fortsätta kämpa vid Tony Starks sida, men på grund av låg ålder och oerfarenhet så blir han beordrad att återvända hem och hjälpa till som Spider Man på en mer ”lokal nivå”.
Detta går bra ända tills Spider-Man springer på en illegal vapensmugglare som verkligen sätter honom på prov…
Trots att detta är den tredje rebooten på ganska kort tid så fungerade den här filmen bra!

Jag har sagt det så många ggr tidigare: jag gillar verkligen Spider-Man och jag har läst samtliga tidningar mellan 1983-2005 mer än en gång 🙂
När jag läste att de skulle blåsa liv i franchisen på nytt och inte fortsätta med Andrew Garfield så blev jag en aningen stressad, och jag var verkligen inte säker på att min superhjälte från barndomen skulle överleva ytterligare en reboot på så kort tid.
Men jag hade fel :)!
Den första stora skillnaden mellan ”Spider-Man Homecoming” och alla de tidigare filmerna är att ”Spider-Man Homecoming” inte alls känns så tung som de tidigare filmerna med Tobey Maquire och Andrew Garfield i huvudrollerna.
Detta tyckte jag kändes ganska välkommet då jag hela tiden känt att de tidigare filmerna blivit lite lidande av att allt skulle vara så seriöst (och nattsvart). Plus att de i de tidigare filmatiseringarna verkligen gjorde allt de kunde för att banka in ”med stora krafter följer…” och bla bla bla.
Då jag inte vill spoliera någonting så väljer jag att endast nämna Tom Holland, och Tom Holland passar utmärkt i rollen som Peter Parker, och det som vi fick se av honom i ”Civil War” var verkligen bara en bråkdel av det omfång som Tom Holland tillför till karaktären i ”Spider-Man: Homecoming.

Utan att gå in på det närmare så kan jag även konstatera att Marvel (återigen) på ett briljant vis har ”flätat” in andra karaktärer från ”Spider-man-Universe” utan att det kändes varken krystat eller fel.

När jag först såg trailern så kändes det verkligen som att ”Spider-Man: Homecoming” skulle bli en sån där ”efter-mallen-film” med precis samma destinationskurs som de tidigare filmerna, där riffen ifrån de tidigare Spidde-filmerna skulle göra sig påminda om och om igen…
Men så blev det inte alls.
Den här filmen får 4st svaga G:n och anledningen till att betyget blir så ”lågt” är pga en logisk lucka som inte går att förbise (kommentera gärna om ni vet vad jag menar :)).
Om det inte hade varit för denna (ganska stora) logik-miss så hade det varit svårt att inte ge filmen högsta betyg.
Vad tycker ni om ”Spider-Man: Homecoming”, är det den bästa eller sämsta tolkningen av den väggklättrande insekten?
Kommentera gärna!
Läs min recension av ”The Amazing Spider-Man 1” här
Läs/se min recension av ”The Amazing Spider-Man 2” här
Läs/se min recension av ”Captain America: Civil War” här

 

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *