Avengers: Infinity War Recension (inkl video)

Produktionsår 2018
Betyg GGGGG
Namn Avengers: Infinity War
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Josh Brolin, Chris Hemsworth och Scarlett Johansson
Regissör Joe Russo och Anthony Russo
Längd 2h 25min

Medlemmarna i Avengers ställs nu mot deras farligaste motståndare hittills…Separerade ifrån varandra tvingas de nu göra allt de kan för att försöka undanröja hotet och den mäktiga Thanos.
Thanos har kommit till jorden för att lägga beslag på de sista utav de sex evighetsstenarna.

Och han är fast besluten att inte låta någonting stå i hans väg…
En klar femma och absolut en utav de bättre filmerna i MCU!

Den första MCU-filmen ”Iron Man” kom 2008, och även om många skulle påstå att produktionsbolaget Marvel Studios har haft ”Avengers Infinity War” i sikte sedan dess, så skulle jag vilja påstå att satsningen att nå fram till ”Infinity War” startade efter den första Avengersfilmen som kom 2012.
För mig som har vuxit upp med att läsa serietidningarna som de här karaktärerna baseras på var det en fröjd att se ”Avengers Infinity War”.
Till en början så var jag lite rädd att filmen skulle ha för lång inledningsakt där introduktionerna av karaktärer och relationerna mellan dessa skulle bli för seg och långdragen, men så blev det inte alls.
Vi kastades in i historien och bara i inledningen så hände det mer än vad jag trodde det skulle göra överhuvudtaget.
Regissörerna Joe och Anthony Russo har även gjort ett fantastiskt jobb med att fördela karaktärernas ”scentid”, och även om vissa karaktärer kanske är underrepresenterade i filmen så utvecklas rätt karaktärer på helt rätt sätt, vilket gör det hela väldigt intressant och spännande.
Den karaktären som de lyckats allra bäst med skulle jag säga är Thanos, som spelas briljant av Josh Brolin. Det som gör den här ”skurken” så intressant är att vi får ta del av hans vision och anledningen till varför han gör som han gör. Detta gör att vi förstår honom och hans sätt att tänka (även om han är helt galen) så blir han inte en sån där endimensionell karaktär som bara ska ”ta över världen och vinna” för att han är ond som är så enormt vanligt utfall för antagonisten i andra liknande filmer.

Jag kan dock verkligen förstå att någon som kanske inte gillar Marvel, eller som bara inte har sett några av de tidigare 18 filmerna har svårt att förstå vad som händer i ”Avengers Infinity War”. Detta på grund av att vi verkligen kastas in i relationerna utan någon direkt bakgrundshistoria om vilka alla är, eller vart alla kommer ifrån.

Men förutom punkten ovan så tycker jag att den tredje Avengersfilmen är en fullträff som har utvecklats i takt med att MCU-fansen åldrats. Och för mig så har Russo-bröderna lyckats nästintill perfekt med ”Avengers Infinity War”.

Läs/se min recension av Avengers: Age of Ultron här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *