Justice League Recension GG- (inkl video)

Produktionsår 2017
Betyg GG-
Namn Justice League
Genre Action
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare  Ben Affleck, Gal Gadot och Amy Adams.
Regissör Zack Snyder
Längd 2h

Bruce Wayne försöker återhämta sig efter det våldsamma slaget och tragedin som inträffade vid Gothams hamn för en tid sedan.
Efter att ha kämpat mot Doomsday tillsammans med Stålmannen och Wonder Woman så är han övertygad om att andra utomjordiska varelser nu ser planeten jorden som ett lätt byte. För att bygga upp ett försvar mot jordens potentiella angripare så beger sig Bruce Wayne ut för att finna andra ”meta humans” som kan kämpa vid hans sida när/om ondskan knackar på dörren…
Steg framåt, eller bakåt i DC cinematic universe… ? BAKÅT…

Sedan DC drog igång sitt egna ”cinematic universe” så har både kvaliteten och stämningen i deras filmer varierat kraftigt, och jag har hela tiden känt att det inte riktigt finns någon ”röd tråd” i filmerna som DC producerat..
Dock så kändes det som att de, efter Wonder Woman äntligen hittat ett upplägg och en ton som höll en riktigt hög klass, vilket gjorde mig förväntansfull inför de kommande filmerna.
Justice League har haft en turbulent produktionsperiod och problemen startade efter att Zack Snyder var tvungen att hoppa av projektet under inspelningen p.g.a ett privat familjeärende. Då tog Joss Whedon (Avengers 1 och Avengers 2) över produktionen och kompletterade med material och slutförde filmen.

Utan att gå in på alla punkter så drar jag det i stora drag här (om ni vill ha den grundliga versionen så råder jag er att titta på min filmade recension).
Från första början så har jag känt att DC:s filmer i detta universumet är lite forcerade och att de väljer att tumma på både manus och karaktärsutveckling för att ”komma ikapp” MCU och deras segertåg. ”Justice League” är inget undantag när det kommer till denna känsla… Handlingen känns också ganska uttjatad, där en ond intergalaktisk varelse kommer för att ta över jorden för att… denne bara vill det… (tror jag)… Detta leder mig till tankarna om filmens ”skurk”… Steppenwolf var verkligen den mest generella och platta figur jag sett på länge och jag kan inte för allt i världen förstå varför de vade att gestalta honom på sättet de gjorde…
De övriga karaktärerna kändes också ganska generella, där det var ganska tydligt att alla i ”ligan” skulle uppfylla en viss stereotyp, där vissa lyckades bättre än andra.

Nej den här filmen blev tyvärr ganska tröttsam där den uttjatade handlingen fick de stereotypa karaktärerna att upplevas som än mer stereotypa i det stora sammanhanget.

Mitt i allt detta så fanns det dock saker som var ok…
Jag gillar Gal Gadot som Wonder Woman, hon gör den rollen superbt! Även om sättet som Diana Prince/Wonder Woman gestaltades på var lite annorlunda här i ”Justice League” jämfört med ”Wonder Woman”.
Henry Cavill har äntligen börjat hitta rätt, där hans tolkning av sin karaktär blir bättre och bättre…
Men dessa två noteringar är det enda (nästan) som räddar filmen från den annars givna 1:an… För detta var inte bara en besvikelse för de som inte är intresserade av ”superhjältefilmer”… ”Justice League” var även enormt deprimerande för de/oss som gillar ”superhjältefilmer” och som verkligen hoppats att ”Justice League” skulle fortsätta den bana som ”Wonder Woman” äntligen stakat ut åt oss…

Här kommer vattendelaren: DC eller Marvel?

Läs/se min recension av Wonder Woman här:
Läs/se min recension av Suicide Squad här:
Läs/se min recension av Batman vs Superman: Dawn of Justice här:
Läs/se min recension av Man of Steel här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *