Ant-Man and the Wasp Recension GGG – (inkl video)

Produktionsår 2018
Betyg GGG-
Namn Ant-Man and the Wasp
Genre Action/komedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Paul Rudd, Evangeline Lilly och Michael Douglas
Regissör Peyton Reed
Längd 1h 50min

Efter att Scott Lang brutit mot Sokoviafördraget så blir han omedelbart satt i husarrest.
Under två år så får han under inga omständigheter lämna sitt hus, eller ha någon som helst kontakt md andra Anvengersmedlemmar, Hank- eller Hope Pym.
Allting flyter på ganska bra och Scott lyckas balansera livet som egenföretagare och hemma-pappa.
Detta förändras tvärt när han plötsligt sugs tillbaks in i den världen som han lovat att han skulle lämna…
En underhållande film i samma anda som den första filmen, typ…

Det har varit ett par marvelfilmer som använt ”Captain America: Civil War” (se/läs min recension här) som en väldigt tydlig ”avstampspunkt”. ”Spider-Man: Homecoming” (se/läs min recension här) och ”Black Panther” (se/läs min recension här) är två exempel på detta.
Även ”Ant-Man and the Wasp” använder ”Civil War” som språngbräda, men när vi träffar Scott Lang så har det redan förflutit en längre tid, och där vi kommer in i historien så har det gått nästan 2 år.

Det som jag verkligen gillar med ”Marvel Cinematic Universe” är det att det finns så många olika typer av genres i en och samma franchise. ”Thor: Ragnarök” (läs/se min recension här) är till exempel helt annorlunda jämfört med t.ex ”Black Panther” och detta är enormt uppfriskande i ett filmuniversum där det släppts drygt 20(!) filmer på 10 år.

Ant-Man-filmerna är nog, tillsammans med Thor-filmerna (i alla fall den senaste/Ragnarok) och ”Guardians of the Galaxy-filmerna” de som är utav det lite mer komiska slaget, och även om det finns många komiska inslag och karaktärer i de övriga filmerna också så skulle jag säga att de ovannämnda produktionerna är (nästintill iaf) uttalade actionkomedier.

”Ant-Man and the Wasp” är ganska lik den första filmen, och det komiska upplägget känns igen ganska tidigt in i filmen.
Skådespeleriet var bra från samtliga och även om det fanns vissa (klara) brister, så kändes det överlag som att de nya karaktärerna passade in på ett bra sätt i den här uppföljaren.
Generellt sett så upplevde jag det som att de valt att vi som åskådare skulle få ”mer av allt” i den här uppföljaren snarare än ”någonting nytt”, och det hade väl varit helt ok om handlingen i filmen hade känts lite mer utarbetad…
Det var ett intressant spår som de valt att ta upp i ”Ant-Man and the wasp”, men för mig kändes det lite som att handlingen var för enkel och enspårig för att fylla en hel film. Detta ledde till att jag upplevde ökningen av de komiska inslagen mer som en ”nödvändig utfyllnad” hellre än någonting som faktiskt gynnade historien, vilket var trist i en annars bra film.

Men ”Ant-Man and the Wasp” når absolut upp till ett godkänt och klickar ändå ganska bra in i MCU:s helhetsbild. Filmen har en charm och tar över stafettpinnen och för oss i alla fall ett litet (myr)steg framåt i the Marvel Cinematic Universe.

Vad tycker ni om ”Ant-Man and the Wasp”? Var den bättre/sämre än den första filmen?
Läs/Se min recension av ”Ant Man” här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *