Solo: A Star Wars Story recension GGG

Produktionsår 2018
Betyg GGG
Namn Solo: At Star Wars Story
Genre Science Fiction
I Skrivande stund På DVD/BluRay
Skådespelare Alden Ehrenreich, Woody Harrelson och Emilia Clarke
Regissör Ron Howard, Phil Lord och Christopher Miller
Längd 2h 10min
Efter en rad händelser så lyckas smugglaren Han fly från planeten där svält och definitiv död såg ut att bli hans öde. Detta för in honom på en bana i den undre världen där rymdimperiets stormtroopers lurar bakom varje hörn.  Samtidigt så för det in honom på ett äventyr som han aldrig skulle kunnat föreställa sig…
Den här spin-off:en kändes mer som ”Star Wars”, än vad den senaste Star Wars-filmen gjorde.

När Disney förvärvade Lucasfilms (och i och med detta Star Wars), så fanns det alltid en oro i bakhuvudet för att Disney skulle förvandla Star Wars till ett sånt där jippo som återkommer 3 ggr om året och i och med det göra ”The Star Wars-Universe” så mycket mindre just för att alla skulle känna alla på ett ologiskt vis.
”Solo A Star Wars Story” släpps ju efter ”Star Wars The Last Jedi” och då jag tillhörde den halvan av jordens befolkning som blev lite besviken på ”The Last Jedi”, så gjorde detta att jag var minst sagt skeptisk inför visningen av ”Solo: A Star Wars Story”.
”Solo: A Star Wars Story” kändes mer som ”Star Wars” för mig än vad  ”Star Wars: The Last Jedi” gjorde. Anledningen till detta var att det fanns fler referenser som påminde om Star Wars-Universumet som, helt ärligt faktiskt är en utav de stora anledningarna till att jag älskar de gamla filmerna, där miljöerna och karaktärerna verkligen känns som att de lever i ”en galax långt, långt borta”.
Alla Skådespelare och skådespelerskor var bra och den som stack ut mest för mig var Donald Glover som jag tyckte satte sin karaktär helt perfekt!
Även om jag gillade den här filmen för att den verkligen tog mig tillbaks till välbekanta miljöer och karaktärer som jag gillar, så kändes det ändå som att ”Solo A Star Wars Story” gick i ett par av de där fällorna som jag var rädd för att den skulle göra.
Till exempel så kändes filmen lite för komprimerad.
Vi fick väldigt många svar på hur (och varför) Han Solo blivit som han blev. Sedan att alla dessa ”svaren” uppdagades under en relativt kort tidsperiod fick galaxen att kännas sådär liten som jag beskrev tidigare vilket var synd.
Men överlag så blev jag positivt överraskad och jag skulle absolut kunna tänka mig att se den här filmen igen, eller en uppföljare om det någonsin släpps någon ?
Vad tyckte ni om ”Solo: A Star Wars Story”, var den bättre eller sämre än ni tänkt er att den skulle vara?
Läs/se min recension av Star Wars The Force Awakens här
Läs/se min recension av Rogue One: A Star Wars Story här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *