Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Cloud Atlas GGG-

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

cloud-atlas-halle-berry-tom-hanks-movie

Filmen skildrar olika livsöden i olika tidsåldrar, den visar att samma typer av problem dyker upp i dåtid, nutid och framtid…

Efter att ha sett trailern av denna film så hade jag en bild av hur filmen skulle vara, men den var inte alls som jag tänkt mig…

Filmen är regisserad av Wachowskibröderna och Tom Tykwer, bröderna Wachowski är männen bakom Matrixtriologin.
Casten består av bl.a Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving och  Susan Sarandon.
Det intressanta i denna filmen är upplägget; de ca 15 skådespelarna som medverkar gör alla roller (se exemplet på sminkförvandlingar på bilden ovan) och skådespeleriet är bra! Filmen är även väldigt snyggt gjord när det gäller smink och effekter.

Det som enligt mig drar ned filmen en del är tempot. Den var lite seeg… Man följer fem historier parallellt och även om växlingarna från en historia till en annan har snygga övergångar och snyggt foto blir det lite långdraget. Filmen är 2h 45min och tyvärr uppnår den inte målet av en ihopvävd känsla (ett exempel på en film som enligt mig uppnår detta är ”Pulp Fiction”), utan här känns det som att jag ser 5 separata filmer i en och samma film. 

Om man, som jag, förväntar sig en scifi-film med fart, fläkt och olika dimensioner à la ”Matrix”, så blir man nog tyvärr besviken….

Idéen till upplägget är bra och jag förstod vad de ville åt, men på grund av att de aldrig växlade upp tempot så får den knappt godkänt.

3 svar

  1. After I initially left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I receive 4 emails with the same comment. Is there an easy method you can remove me from that service? Kudos!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *