Recension The Host GGG+

TheHost
Jorden har invaderats av en utomjordisk ras som överlever genom att ta över människors kroppar. Melanies liv är upp och ned, men oavsett allt är hon fast besluten att skydda de hon älskar mest… Den här filmen är ganska sliskig med svulstig musik och intetsägande miljöer. Trots detta så tycker jag, till skillnad från många andra, att den har något lite extra.

Filmen bygger på boken ”Genom dina ögon”, skriven av Stephenie Meyers. Hon är nog annars mest känd för att ha skrivit Twilightböckerna.
Regissören heter Andrew Niccol och han har tidigare regisserat t.ex.: ”Lord of War” och  ”Truman Show”. Huvudrollsinnehavarna är bland andra: Saoirse Ronan, Diane Kruger och Chandler Canterbury.

Rent spontant så måste jag väl erkänna att skådespeleriet var ”sådär”. Saoirse Ronan som spelade Melanie stack dock helt klart ut på ett positivt sätt och Diane Kruger var också övertygande. Effekterna och miljöerna var helt ok, jag förstod vilken typ av känsla/atmosfär regissören ville har fram och jag tyckte att miljöerna påminde lite om de jag sett i ”Hunger Games” och ”The Island”.

Den stora frågan jag ställde mig när jag gick in i salongen var: ”Kommer denna film att göra ett större intryck på mig än vad ”Twilight-filmerna” gjorde?” Svaret blev…
JA! Mycket på grund av att de två sista filmerna i ”Twilight-serien” enligt mig spårade ur totalt då de gick ifrån den ursprungliga storyn och började på en helt ny tråd som jag inte gillade alls.
”The Host” har överlag fått ganska dåliga betyg, men jag tror faktiskt att det var det som andra recensenter ogillade, var det som tilltalade mig. Jag tycker att kärleksdramat fungerar, jag tycker också att dialogen som Melanie för är ganska rapp och helt ok skriven.
Det som jag kanske är mest glad över, är att det inte var lika många ”MTV-musik-video-klipp” i den här filmen som i ”Twilight-filmerna”.

Sammantaget så får den ett litet extra ”+” p.g.a. det jag nämnt ovan. Det som däremot drar ner betyget är hur de valt att göra slutet på filmen. Om hade fått bestämma hade den slutat på ett annat sätt och det hade blivit så mycket bättre 😉

movies-the-host-still-10

 

5 svar

 1. The next time I read a blog, I hope that it does not fail me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, nonetheless I truly thought you would have something helpful to say. All I hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you were not too busy searching for attention.

  1. Hi Loretta.
   Thank you for your remarks.
   I was just wondering what you mean with ”a bunch of whining”?
   The movie received 3/5 Gs, a grade slightly above ok?

   Br Gunnar

 2. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s both equally educative and engaging, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that too few men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy I found this in my search for something regarding this.

 3. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I may revisit yet again since i have book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *