Recension The Call GGG+

Halle Berry in TriStar Pictures thriller THE CALL.

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn The Call
Genre Thriller
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Halle Berry, Abigail Breslin och Michael Eklund
Regissör Brad Anderson
Längd 1h 30min

Jordan Turner (Halle Berry) är en mycket rutinerad telefonist på 911:s larmcentral. En dag blir hon inblandad i en tragisk händelse där en ung flicka mördas. Hon klandrar sig själv och väljer att sluta med sitt jobb. Istället börjar hon utbilda nya larmoperatörer. Allting rullar på, tills hon en dag återigen tvingas ta ett samtal… ett samtal som är skrämmande likt hennes senaste…
Här har vi en helt ok film med fungerande skräckmoment och bra skådespeleri. Ändå är den långt ifrån felfri.

”The Machinist” (en bra film!) måste väl vara Brad Andersons mest kända regiinsats och trots att ”The Call” är i en annan genre så har han lyckats rätt bra även med denna.
Skådespeleriet är också bra och Abigail Breslin sticker verkligen ut på ett positivt sätt.

Filmen är spännande och innehåller bra skräckmoment. Den har en nerv och intensitet rakt igenom.
Med det sagt så måste man ändå acceptera att karaktärernas val inte alltid är de mest logiska, men så är det ju i de flesta skräck/Thrillers…
Det som verkligen drar ned filmens betyg är att det förekommer ett par regival som luktar riktig ”B-skräckis”, t.ex. valet av bakgrundsmusik i form av dubbstep/club. Den bidrar till att filmen känns mindre realistisk. Sen så slirar även manuset iväg på ett par ställen, med riktigt klyschiga repliker.

Men allt är, som sagt, inbakat i en angenäm förpackning, så helhetsintrycket blir inte så lidande av de ovannämnda bristerna.

The-Call3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *