DVD recension Bröllop i Italien/Den skaldede frisør GGG-

4_600x400_20000_550

Produktionsår 2012
Betyg GGG-
Namn Bröllop i Italien/Den skaldede frisør
Genre Romantiskt Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Trine Dyrholm, Molly Blixt Egelind och Pierce Brosnan
Regissör Susanne Bier
Längd 1h 45min

Ett bröllop i Italien spårar ur på värsta möjliga vis och det ligger allt annat än kärlek i luften.
Åtminstone inte till en början…
Den här filmen var sådär.
Det var inga logiska luckor och därav det ”höga” betyget.

Susanne Bier har förutom ”Bröllop i Italien/Den skaldede frisør” regisserat filmer som ”Hämnden” och ”Things we lost in the fire”. Och efter att ha sett två st riktigt bra danska filmer (bl.a just ”hämnden” men även filmen ”Jagten”) var jag ganska pepp på att se ”Bröllop i Italien/Den skaldede frisør”.

Jag blev dock ganska besviken.

Den här filmen kändes förutsägbar och karaktärerna kändes rätt så stereotypa.
Trots att karaktärerna brottades med individuella problem och inre ”demoner” så kändes allt ganska ytligt och oäkta. Ibland så glimmade det till i form av medelmåttigt skådespeleri och ett ok manus, men ofta så förstod man exakt vad som skulle hända långt i förväg.

En annan negativ sak med filmen är klippningen, jag upplevde de som störande. Det var som att man tagit bort något ögonblick här och där och det kändes därför som att filmen ”hackade” eller ”hoppade över” ett par sekunder då och då. Jag vet inte om det var ett konstnärligt medvetet val, eller om det faktiskt var så att någon missat något, men jag upplevde det som grymt störande.

Som sagt: Eftersom att filmen inte hade några riktiga logiska luckor så får den GGG- och sitter man hemma en regnig höstdag och deppar kanske den här filmen kan vara något.

DenSkaldede_620

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *