Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Elysium GGGG-

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

elysium

Produktionsår 2013
Betyg GGGG-
Namn Elysium
Genre Science Fiction
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Matt Damon, Jodie Foster och Alice Braga
Regissör Neill Blomkamp
Längd 1h 50min

Året är 2154 och de rika människorna har flytt jorden för att bosätta sig på rymdstationen Elysium. Tyvärr så räcker den inte till för alla, utan majoriteten av mänskligheten tvingas bo kvar på den döende planeten.
Fabriksarbetaren Max är en av dem. En dag drabbas Max av en olyckshändelse där han utsätts för en dödlig dos av strålning. Hans enda hopp är att ta sig till Elysium där de privilegierade har tillång till en teknik som kan bota allt…
Jag gillade Elysium och trots att det på sista tiden kommit en uppsjö av filmer i action-sci-fi genren, så tycker jag att den här sticker ut på ett positivt sätt.

Miljöerna i ”Elysium” påminner en hel del om miljöerna i ”District 9”, vilket kanske inte är så konstigt eftersom att det är Neill Blomkamp som regisserat de båda filmerna. Och precis som i ”District 9” får ”Elysium” mig som åskådare att reflektera över klassamhället idag och vart vi är på väg. Jag uppskattar verkligen att man valt att göra en sci-fi-film med ett djupare budskap.

Skådespeleriet i filmen är också bra och att Jodie Foster var med var verkligen en glad överraskning! Det var längesen jag såg henne i en film och hon är ju alltid bra 🙂 .

Två saker drar dock ned betyget en aning: Trots att filmen hade ett visst djup, så blev den ändå lite förutsägbar och vissa repliker kändes rent ut sagt klyschiga.
Sen klarar jag helt enkelt inte av när man översätter ”Come on!” till ”Kom an!”… då tappar jag sugen helt. Det har ju egentligen inte att göra med filmen i sig, utan ligger hos mig, det är jag väl medveten om, men en dålig textning påverkar ändå mitt helhetsintryck.

Betyget blir ändå 4G:n och filmen överträffar många av dagens sci-fi-filmer!elysium-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *