Recension Percy Jackson And the Sea of Monsters GG

Percy Jackson sea of monsters 2

Produktionsår 2013
Betyg GG
Namn Percy Jackson And the Sea of Monsters
Genre Fantasy/Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Logan Lerman, Alexandra Daddario och Douglas Smith
Regissör Thor Freudenthal
Längd 1h 40min

Percy Jackson och hans vänner är tillbaka. Den här gången åtar de sig uppdraget att ”få tag på det gyllene skinnet”, med målet att rädda världen.
Filmen hade kanske fungerat för mig om jag varit 12 . Nu blev den lite pinsam.

Detta är alltså uppföljaren till ”Percy Jackson & the Lightning Thief”, som kom 2010. Man har bytt regissör till Thor Freudenthal, som tidigare har regisserat bl.a. ”Hundpensionatet” och ”Diary of a Wimpy Kid”.

Den här filmen var dålig. Handlingen var långdragen och seg trots att den överösts med en hel drös specialeffekter. Filmen kändes överlag  (precis som sin föregångare), väldigt mycket som en barnfilm. Helt enkelt rätt tramsig.

Som en parantes tycker jag att det är ganska kul att jämföra Percy-filmerna med en annan film-serie i samma genre som kom ungefär samtidigt, nämligen ”Clash of the Titans” och uppföljaren ”Wrath of the Titans”.
Titans-filmerna är nämligen så mycket bättre och har inte alls samma barnfilmskänsla som båda Percy-filmerna har. Dessutom tycker jag att ”Percy Jackson, The Sea of Monsters” har inspirerats lite väl mycket av ”Wrath of the Titans” (som kom för ett år sedan), gällande handling och upplägg.
Enligt mig är alltså Titans-filmerna ett bra mycket bättre alternativ för den som är sugen på lite ”grekisk mytologi + Actionfilm”. 🙂 Percy Jackson Sea of monsters 3

2 svar

 1. Min dotter 13 år var o såg denna film med sina vänner och de tyckte att den var helt okej så du är inte så långt ifrån i din recension 🙂
  Det de inte gillade var slutet då dagens ungdomar ogillar slut som banar för fortsättning.

  Ha det gott!

  1. Hahaha! vad roligt 🙂
   Nä jag förstår det, jag tycker också det kan bli lite drygt…såg du ”I am number 4” eller ”Eragon” t.ex?
   I de filmerna var det extremt 🙂
   Du får säga till när ni sett ”Mortal Instrument” 🙂

   Ha d!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *