Recension The Conjuring GGG+ (inkl video)

The conjuring 4

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn The Conjuring
Genre Skräck
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Vera farmiga, Patrik Wilson och Lili Taylor
Regissör James Wan
Längd 1h 45min

Herr och fru Warren jobbar med att utreda paranormala fenomen.
En dag tar de sig an ett fall, som känns som vilket annat fall som helst; en familj i sitt nyköpta hus upplever märkliga saker. Det visar sig dock ganska snart att det här är det värsta som paret Warren någonsin ställts inför…
En film med klara brister, men skräckmomenten fanns där.

Regissören James Wan har regisserat ett par skräckfilmer tidigare. Bl.a ”Saw” och ”Insidious”, så det kändes lovande inför visningen av ”The Conjuring”.

Under biobesöket så avbröts filmen 3 gånger! Bilden försvann, men ljudet spelades  fortfarande…
Detta gjorde såklart att känslan för filmen påverkades, men jag ska försöka att skriva en så ärlig recension som möjligt (ha dock ovanstående informationen i bakhuvudet när ni läser…:))

Förutom att jag som sagt gillar de skräckfilmer som James Wan tidigare regisserat, visste jag att ”The Conjuring” under första visningshelgen i USA, spelade in den summa som filmen kostat att göra, så jag var väldigt förväntansfull inför detta biobesök!

Skådespeleriet och regin var mycket riktigt bra och jag gillade upplägget av filmen, även om själva temat känns ganska urvattnat.

Skräckmomenten fungerade också. Jag blev skrämd. Eventuellt hade det kunna vara lite färre ”tystnad…tystnad…BANG!!!!”-scener och lite fler skräckmoment uppbyggda på psykologiskt jobbiga händelser. Tystnad där man tror att det ska komma ett ”BANG”, kan enligt mig vara lika obehaglig som den där ”BANGET” verkligen kommer. Men på det hela taget fungerade filmens skräckmoment alltså ok.

Tyvärr så tyckte jag dock att filmen spårade ur lite mot slutet. Där blev allt för överdrivet.
Det kändes också som att ”The Conjuring” var lite okonsekvent vid ett fåtal tillfällen… men jag kan inte avslöja för mycket kring detta… Ni får se och avgöra själva!

Sammanfattningsvis så var filmen alltså spännande och engagerande. Dock med klara brister och i bland lite billiga skräckmoment.

The Conjuring 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *