DVD Recension Galaxy Quest GGG+

Galaxy Quest 2

Produktionsår 1999
Betyg GGG+
Namn Galaxy Quest
Genre Science Fiction/Komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Tim Allen, Sigourney Weaver och Alan Rickman
Regissör Dean Parisot
Längd 1h 40min

Efter att kultserien ”Galaxy Quest” lades ner i början av 80-talet så har det varit svårare än väntat för huvudrollsinnehavarna att få andra skådespelarjobb. Nu, 20 år senare åker de runt på scifimässor och skriver autografer till trogna ”G.Q” fans.
Allt ändras när de kontaktas av en utomjordisk ras som behöver hjälp att rädda hela deras civilisation…
Film med självdistans, yes!

Filmen är regisserad av Dean Parisot. Den senaste filmen jag sett som Dean Parisot regisserat är ”Red 2”. Den kanske inte var bäst i stan, men ”Galaxy Quest” har jag tänkt se länge så jag tänkte inte låta ”Red 2”-fiaskot stoppa mig 🙂

Det första jag tänkte på/fruktade några minuter in i filmen var att ”Galaxy quest” skulle vara ungefär som ”Mars Attacks!”. En film som det var längesen jag såg men som jag inte gillade speciellt mycket.
Denna känslan gick över ganska snabbt och jag kom på mig själv sitta och småskratta istället. Det var scenerna på scifimässorna som var så ”mitt i prick” och träffande att jag kände ett sting av igenkännlighet från mina egna besök på liknande mässor. (kolla in min flik ”Wall of Fame” så förstår ni 🙂

Det som jag gillade mest med filmen var att den klart och tydligt drev med genren på helt rätt sätt! Skådespeleriet var bra och ena stunden kändes de verkligen som avdankade skådisar som satt och signerade autografer. Andra stunden gestaltade de sina karaktärer från 80-talsserien på det där härligt överspelade sättet a´la ”Star Trek TNG”…:)

Trots att detta var bra så tycker jag att filmen kunde varit roligare…
Jag hade hoppats på att de skulle dra allt lite längre och jag kände mig lite otillfredställd när filmen med det klockrena temat var slut.Galaxy Quest 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *