Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Recension Thor: The Dark World GGG+ (inkl video)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Thor 2

 

Produktionsår 2013
Betyg GGG+
Namn Thor: The Dark World
Genre Action/Scifi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Chris Hemsworth, Tom Hiddleston och Natalie Portman
Regissör Alan Taylor
Längd 1h 55min

Efter att The Avengers stoppat Loke och utomjordingarna på rymdskotrarna i New York återvänder Thor och Loke till Asgård. Loke får sitt straff för de brott som han begick på jorden och Thor börjar rensa upp i det kaos som bröt ut när han lämnade Asgård.
Desvärre tar det inte lång tid innan en gammal ondska som legat i dvala i nära 5000 år vaknar till liv och plötsligt svävar hela universum i fara…
En ok film som flöt på och gjorde vad den skulle.

”Thor: The Dark World” är registered av Alan Taylor som mest regisserat tv-serier tidigare. Bland annat så har han regisserat avsnitt i serier som ”Game of Thrones” och ”Boardwalk Empire”

Det jag gillar med samtliga filmer om Marvelhjältarna är de lite humoristiska inslagen som visar på självdistans. Förutom ”Iron Man 1” så tycker jag nog att filmerna om den fornnordiska åskguden kanske är de absolut roligaste filmerna i Marvelsamlingen.
Förutom komiken så gillade jag upplägget samt val av skurk (sorry men jag tänker inte skriva vem/vilka det är)

Chris Hemsworth är verkligen bra som Thor, Tom Hiddleston passar perfekt som Loke och båda två är duktiga skådespelare.
Natalie Portman är även hon en riktigt kompetent skådespelerska men hennes karaktär är ganska tråkig (precis som i första filmen). Detta är synd för hon skulle kunna tillföra så mycket mer.

Det största problemet för mig med den här filmen var att den aldrig riktigt ”lyfte”. Alla skådespelarinsatser var bra och filmen var fartfylld och komisk på rätt ställen men på det hela taget kändes den ändå lite ”mä-hä-ig”
Men trots den lite ”genomplatta känslan” så var detta en underhållande film som fyllde sin funktion mer än väl.

Thor 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *