DVD Recension The Lake House GGG-

Lake house 1

Produktionsår 2006
Betyg GGG-
Namn The Lake House
Genre Romantiskt Drama
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Keanu Reeves, Sandra Bullock och Christopher Plummer
Regissör Alejandro Agresti
Längd 1h 45min

Alex Wyler jobbar som arkitekt i Chicago och bor en bit utanför staden, i ett hus vid en sjö.
Kate Forster har nyligen flyttat ifrån samma hus och lämnade då ett brev till den nya hyresgästen, som blir början på en romans. 
Att träffas visar sig dock vara svårare än väntat, då deras nutider är 2 år ifrån varandra!
En ganska förutsägbar men mysig film.

Alejandro Agresti har tidigare regisserat filmer som ”Valentin” och ”Modern Crimes”, två filmer som jag inte har någon direkt koll på.

Nu när jag kikat igenom ett par ”äldre” filmer som Sandra Bullock medverkat i, var det äntligen dags för att se den här lite nyare filmen.
I ”Lake House” så spelas huvudrollerna av Sandra Bullock och Keanu Reeves, alltså samma duo som i den gamla action-godingen ”Speed”, och det kändes lite extra kul att se dem göra en romantisk film tillsammans. Ofta när två skådespelare/skådespelerskor spelar mot varandra i en andra film (om det inte är en uppföljare) så är det ändå ofta i samma genre som den första, Pretty Woman/Runaway Bride och Sleepless in Seattle/You’ve got mail är bara två exempel, men så var det alltså inte i detta fall.

Överlag när filmer innehåller tidsresor och liknande, gäller det för mig att helt enkelt acceptera läget och inte grubbla för mycket på någon logisk möjlig förklaring. Så fort jag börjar fundera och ifrågasätta blir hjärnan snurrig, kanske för att det just inte finns en logisk förklaring  :).

Den här filmen var ok. Trots att den var sådär förutsägbar som romantiska dramafilmer tenderar att vara, gjorde upplägget med de olika tidsperioderna att den stack ut lite på ett positivt sätt.

Skådespeleriet var bra och även om karaktärerna kanske inte var de mest komplicerade så kändes skådisarna ändå engagerande och inne i sina roller.

Sen så gillade jag upplägget i ”The Lake House”; hur karaktärerna lever sina liv separerade för att sedan föras samman på ett sätt som kändes sött och fint. Återigen bra jobbat för en sån här typ av film!

Även om jag accepterade hela tidsrese-grejen och inte försökte finna logiska förklaringar så fanns det ett par logiska hål så stora att man kunde ha fyllt på med vatten och hoppat ner och badat i dem! Och det drar ned filmens betyg.
Sen tyckte jag också att sättet karaktärerna höll kontakten på, kändes halv-B.

Men på det stora hela så var det en mysig film som var helt ok. Varken mer eller mindre.

Lake huose 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *