Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

DVD Recension Hope Springs GGG

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/1/a/c/gunnarsfilmtips.se/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 39

Hope springs 2

Produktionsår 2012
Betyg GGG
Namn Hope Springs
Genre Drama/komedi
I Skrivande stund På DVD
Skådespelare Tommy Lee Jones, Meryl Streep och Steve Carell
Regissör David Frankell
Längd 1h 35min

Kay och Arnold är ett äldre par som varit gifta i 31 år.
Att säga att de glidit ifrån varandra skulle vara en underdrift, de sover i olika rum och tar helst inte i varandra. Kay tröttnar en dag och bestämmer sig för att boka tid hos en relationsterapeut, för att försöka rädda äktenskapet.
Det är skillnad på skådespelare och skådespelare…!

Meryl Streep återförenas med regissören David Frankell som regisserade Meryl Streep i ”Djävulen bär Prada” här i ”Hope Springs” gör hon dock en något annorlunda roll om man jämför med den ”Djävulen bär Prada” 🙂

Jag ska säga direkt att det här är en romantisk dramakomedi som följer alla de traditionella reglerna för hur en sådan här film ska vara upplagd.
DOCK finns en stor skillnad: Det handlar om ett äldre par och inte om 20-30 åringar.

Den här skillnaden gör allt, på grund av att man då får ett tillfälle att plock in Meryl Streep, Tommy Lee Jones och Steve Carell.  Dessa tre lyckas lyfta filmen från ”romantiska komedigenren” till något lite annorlunda då de tillför så mycket trovärdighet i det de förmedlar. De är inte bara plockade för att de ser bra ut, utan de ser bra ut för att de har sådan oerhörd karisma.

En annan detalj som är intressant är att ”Hope Springs” är lite mer melankolisk än andra romantiska dramer vilket också känns bra och det gör bara att man tror på karaktärerna mer.
Jag ska inte lura någon, det här är en förutsägbar, lite sliskig och söt film. Men med skådespelarinsatser utöver det man brukar se i den här genren.
Vissa scener med Meryl Streep är bara helt fantastiska…!1134602 - HOPE SPRINGS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *