Captain America: Civil War GGGG+ Recension (inkl video)

Civil War 2

Produktionsår 2016
Betyg GGGG+
Namn Captain America: Civil War
Genre Action
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Robert Downey Jr, Chris Evans och Scarlett Johansson
Regissör Joe och Anthony Russo
Längd 2h 20min

Meningsskiljaktigheter mellan medlemmarna i The Avengers hotar att splittra gruppen för gott…
7 år och över 10 Marvelfilmer har lett fram till just detta…!

Bröderna Russo är återigen tilbaka i regissörsstolarna för att regissera den 3:e Captain Americafilmen (även om jag tycker att det är lite konstigt att ”Civil War” klassas som en Captain America-film).
Anledningen till att jag tycker att det känns lite konstigt är att vi förutom Cpt America återser många av de andra hjältarna från de fristående filmerna.
Förutom detta så introduceras även ett par nya karaktärer som också har en självklar plats i Marvels filmuniversum, men som fram tills nu inte har figurerat i någon egen film.
Det finns så enormt mycket att skriva om den här filmen och det mesta är mycket positivt.

För det första så köpte jag hela upplägget om varför gruppens konflikt uppstod från första början, och jag upplevde det verkligen som att produktionsbolaget förberett för just denna situation ända sedan den första Iron Man fr 2007.
Detta var ju den dominerande förutsättningen för att resten av filmen skulle fungera och i och med att jag köpte upplägget till 300% så blev resten av filmen en ren fröjd att se.

Jag ska inte gå in på det så mycket, men om jag skulle jämföra ”C.A.C.W” med en annan ny superhjältefilm (recension kommer inom kort) som också försöker sig på konceptet att de två hjältarna ska vilja tillintetgöra varandra (BvS) så blir det extra uppenbart hur Marvel verkligen lyckades, samtidigt som ”det andra produktionsbolaget” misslyckades rätt så fatalt…

I övrigt så flöt filmen på nästintill perfekt och introduktionerna av de nya karaktärerna var enormt njutbara där manusförfattarna verkligen lyckats med att skriva en helt genialisk dialog för att inte introducera dem på det självklara och krystade viset.
Att alla återvändande skådespelerskor/skådespelare var bra behöver jag egentligen inte nämna, men även de nya tillskotten var kanon och passade in som kroppen i trikån.

Det som filmen föll på en aning var att de tvingats skruva upp allt en extra nivå.
En viss acceleration förstår jag är ofrånkomligt då det är så många karaktärer med i filmen, men visionen att få alla att känna sig behövda gjorde att även de utan ”superkrafter” överlevde enormt mycket utan att egentligen få en skråma och detta kändes lite synd. Framför allt när de lagt ner så mycket jobb på att få karaktärerna att kännas mänskliga i deras tidigare fristående filmer.

Dock så skulle det kunna vara så att samtliga hjältar ”höll igen” när de slogs mot varandra just för att de är vänner i grund och botten och detta skulle också vara en helt godtagbar anledning till att jag upplevde det som jag gjorde.

Captain America bjöd på överraskning efter överraskning utan att det kändes krystat eller onaturligt och de dryga två timmarna rann på som ingenting…

Håller ni med, är Cpt America en av Marvels absolut bästa filmer hittils?Civil War 3

4 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *