Thor: Ragnarok Recension GGG+ (inkl video)

Produktionsår 2017
Betyg GGG+
Namn Thor: Ragnarok
Genre Action/komedi
I Skrivande stund På Bio
Skådespelare Chris Hemsworth, Tom Hiddleston och Cate Blanchett
Regissör Taika Waititi
Längd 2h 5min

Det har nu gått två år efter händelserna i Sokovia och Thor söker febrilt efter de återstående evighetsstenarna.
Mitt i allt detta så ställs han dessutom mot en av hans värsta fiender någonsin…
Att dra den här karaktären åt det lite mer komiska hållet är helt rätt beslut :)!

Jag har väldigt länge upplevt det som att Thor är den karaktären i MCU (Marvel Cinematic Universe) som inte riktigt passar in i sammanhanget.
Anledningen har varit att det helt enkelt känts lite fel att blanda in nordisk mytologi tillsammans med karaktärer som Iron Man, Hulken och Captain America.
Allteftersom att filmerna om Thor släppts så har denna känsla avtagit mer och mer, och inför den tredje filmen ”Thor Ragnarok” så ska jag villigt erkänna att Thor verkligen känns som ”en i gänget”.

”Thor: Ragnarok” var en bra film som skiljer sig en aning ifrån de tidigare Thor-filmerna. Den är inte lika mörk och allvarlig som t.ex ”Thor: The Dark World” och jag skulle vilja påstå att ”Thor: Ragnarok” är en actionkomedi hellre än en ”actionfilm med några få komiska inslag”. Dessutom så har man valt att lägga en stor del av komiken på huvudkaraktären och inte så mycket på bikaraktärerna vilket jag tyckte var väldigt smart. Självklart så har de fördelat komiken över andra karaktärer med, men inte alls på samma sätt som i ”Thor: The Dark World” där de två assistenterna till Natalie Portmans karaktär Jane Foster verkligen kändes krystade och irriterande.

Skådespeleriet i ”Thor: Ragnarok” var bra och det kändes verkligen som att Chris Hemsworth hittat den komiska tajmingen som passar till hans karaktär. De övriga skådespelerskorna/skådespelarna var också riktigt bra, men då jag inte vill spoliera filmen så väljer jag att inte nämna några andra namn 🙂

Om jag nu måste racka ner på något så upplevde jag det lite som att filmens tempo var lite  för långsamt. Missförstå mig rätt, det hände en massa saker…
Men jag fick lite känslan av att filmen stannade upp lite för länge i mitten för att blända oss i publiken med ”coola scener” som inte riktigt förde handlingen framåt.
Detta kanske berodde på att det inte fanns så mycket ”handling” att föra framåt.
Med det sagt så går det inte att bortse ifrån att detta är en Marvelfilm, och i skrivande stund så har jag inte exakt koll, men när jag räknar på fingrarna så får jag det till att det är den 16:e (!) filmen i ordningen sedan 2007. Så jag har full förståelse för att det kan vara svårt att komma med banbrytande upplägg när Marvel gjort så många filmer tidigare. Och när de lyckats så bra som de gjort nu med ”Thor: Ragnarok” så är det bara att lyfta på hatten och njuta :).

Jag gillade ”Thor: Ragnarok” och att Thor-filmerna dragit sig åt det lite mer komiska hållet tycker jag är helt rätt 🙂
Vad tycker ni, håller ni med?

Läs/se min recension av ”Thor: The Dark world här
Läs/se min recension av Age of Ultron här
Läs se min recension av Captain America: Civil War här
Läs/se min recension av Att-Man här
Läs/se min recension av Dr Strange här

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *