DVD recension Cube G

cube 6

Sju personer vaknar upp, instängda i en labyrint av kubformade rum.
Tillsammans försöker de besvara frågorna: Vem har satt oss här? Vad är detta för ställe? och den viktigaste frågan: Hur tar vi oss ut levande?
”Detta lät ju kul”, tänkte jag när jag läste på omslaget. Tyvärr så var det inte häften så spännande som det lät….

Filmen är regisserad av Vincenzo Natali, som senare även regisserat t.ex. ”Brainstorm” och ”Splice”.
Rollerna spelas av bl.a. Maurice Dean Wint, David Hewlett, Nicole De Boer och Nicky Guadagni.

Jag hade hört att ”Cube” skulle vara psykadelisk och framför allt, att den skulle få mig som åskådare att tänka. Jag hoppades därför på något i stil med filmer som ”The Saw” och ”Se7en”, men den här filmen spelade i en helt annan liga…
Kort och gott så kändes den ”B”. Varken miljöer eller dialoger upplevdes speciellt genomarbetade. De kändes ihopslängda, utan vare sig kärlek eller känsla.
Även skådespeleriet var bristfälligt. De spelade över så pass mycket att det faktiskt ibland blev genant att titta…

Iden som filmen bygger på är bra, men p.g.a. ovan nämnda orsaker så blir det bara pannkaka av allt ihop. Ni vet själva hur det känns när man står med en film där upplägget låter lovande, men som sedan visar sig vara en riktig kalkon!
Om jag hade sett den när den kom 1997, så hade jag kanske haft en annan uppfattning, jag är väl medveten om att filmer kan växa ur sin tid. Men efter att ha sett den för första gången idag, så kan jag inte med gott samvete ge den mer än 1 av 5 G:n.

Cube1

2 svar

  1. Hej Robin!
   Haha! Jag ska kolla in de övriga filmerna.
   Det jag dock slås av är att den första filmen har så högt betyg på t.ex imdb…? Jag kan verkligen inte se tjusningen med den.
   Men jag lovar att se de andra två och sedan återkomma…:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *